Home / Luchtvaart / Morgen weer Franse staking

Morgen weer Franse staking

Morgen weer Franse staking

Het is morgen weer raak in Frankrijk met stakende luchtverkeersleiders, en ook voor aanstaand weekend worden stakingen verwacht die het luchtverkeer zullen raken.

Het is de negende stakingsdag in tien weken tijd en niet alle stakingen hebben een even grote impact gehad. Ryanair kondigt aan genoodzaakt te zijn om 75 vluchten te annuleren op donderdag 2 juni. De low cost maatschappij heeft vandaag wederom een beroep gedaan op de Europese Commissie om maatregelen te nemen om te voorkomen dat het luchtruim boven Europa opnieuw wordt gesloten door Franse ATC vakbonden.

De Fransen staken al maanden tegen een voorgenomen arbeidswet. De stakingen leggen het land lam: vliegtuigen, treinen en wegverkeer hebben er last van. Op 10 juni is de aftrap van het EK voetbal in Frankrijk, een evenement dat een maand zal duren. De diverse vakbonden hebben al aangekondigd desondanks door te gaan met actievoeren.

Kenny Jacobs van Ryanair: “Deze nieuwste staking door de Franse ATC vakbonden is een duidelijke poging om zoveel mogelijk verstoring te veroorzaken. Niet alleen de Europese consument die in enorme aantallen op zomervakantie gaan wordt beïnvloed, voetbalfans van over het hele continent worden geconfronteerd met massale verstoring wanneer ze klaar zijn voor het EK, dat volgende week begint. Het is ook belangrijk om op te merken dat de toeristische sector in Italië en Spanje hard wordt getroffen door deze stakingen, met duizenden geannuleerde vluchten in de afgelopen tijd.”

Ryanair adviseert klanten die donderdag en dit weekend reizen om de status van hun vlucht te controleren voordat ze naar de luchthaven gaan.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…