Home / Luchtvaart / Mondkapjes Chinese airlines voor KLM en Nederland

Mondkapjes Chinese airlines voor KLM en Nederland

Mondkapjes Chinese airlines voor KLM en Nederland

De drie Chinese airlines die partners van KLM zijn: China Eastern Airlines, China Southern Airlines en Xiamen Airlines hebben woensdag vele tienduizenden mondkapjes en plastic handschoenen gedoneerd, die KLM op haar beurt aan het Erasmus MC te Rotterdam en andere Nederlandse zorginstellingen zal geven.

Woensdagmorgen kwam op Schiphol een toestel aan van Xiamen Airlines met een eerste zending. De CEO van KLM, Pieter Elbers (op de foto hiernaast, tweede van links) nam de goederen aan. In totaal gaat het om 90.000 mondkapjes en 50.000 plastic handschoenen. In Nederlandse ziekenhuizen is de afgelopen dagen een gebrek ontstaan aan beide producten.

KLM wijst er in een verklaring op de afgelopen twintig jaar ‘een breed routenetwerk en heel nauwe relaties’ te hebben opgebouwd in China. Vóór het uitbreken van de coronacrisis gingen er wekelijks 59 vluchten van KLM en partners van Schiphol naar het vasteland van China.

De leveringen van de hulpgoederen ‘onderstreept het grote belang van luchtverbindingen in het algemeen en die met China in het bijzonder,’ zegt KLM. ‘Dit soort medisch materiaal kan alleen per vliegtuig zo snel en efficiënt naar de andere kant van de wereld worden vervoerd. En in een tijd van schaarste en hulpbehoevendheid is dit ontzettend belangrijk.’

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…