Home / Luchtvaart / Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met 264 miljoen en kwam uit op 1,1 miljard, een daling van bijna negentien procent.

Dit blijkt uit de jaarcijfers die donderdag in Parijs zijn gepubliceerd. Netto bleef er 290 miljoen euro over voor de groep: een daling van 130 miljoen. De operationele marge ging terug van 5,4 procent naar 4,2 procent. De omzet steeg wel, met 3,7 procent naar 27,2 miljard euro, het aantal passagiers ging omhoog met 2,7 procent naar 104 miljoen.

Topman Ben Smith van de holding noemde de brandstofrekening en ‘druk op de vrachtdivisie’ als oorzaken voor de mindere cijfers.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…