Home / Luchtvaart / Miles & More op de schop

Miles & More op de schop

Miles & More op de schop

In navolging van Air France-KLM stapt ook Lufthansa over op een ander systeem van mijlen sparen en verzilveren in haar loyaliteitsprogramma Miles & More. Daarin nemen behalve de Duitse carrier ook Austrian, Swiss, Eurowings en Brussels Airlines deel.

De veranderingen in het programma worden op 12 maart 2018 van kracht. Vanaf dan bepaalt niet langer de gereisde afstand, maar het aantal euro’s dat voor een ticket is betaald het aantal toegekende Miles & More-mijlen. Hiermee volgt Lufthansa dezelfde aanpassingen die Flying Blue, het gemeenschappelijke loyaliteitsprogramma van Air France-KLM, per 1 april 2018 invoert. Ook IAG’s British Airways Executive Club en Iberia Plus, waarvan de leden Avios sparen en inwisselen, maken volgens Britse  luchtvaartbronnen later in 2018 deze omslag.

Trend uit de VS
Lufthansa, Air France-KLM en hoogstwaarschijnlijk IAG volgen hiermee een trend die eerder in de VS werd ingezet. Daar koppelen American, Delta en United al sinds enkele jaren te verdienen mijlen aan de ticketprijs. Gemiddeld krijgen hun passagiers 5 bonusmijlen voor elke aan een ticket bestede dollar. Voor leden met een hogere status kan dit oplopen tot 11 bonusmijlen.

In het oude Miles & More-systeem werden mijlen onder meer bijgeschreven op basis van boekingsklasse en routelengte. Vanaf maart 2018 worden te verdienen mijlen afhankelijk van de werkelijk betaalde ticketprijs plus eventueel additionele kosten (‘ancillaries’), en van de status van de deelnemer in het loyaliteitsprogramma. Leden van Miles & More verdienen 4 punten voor elke bestede euro. Een hogere status levert 6 punten op bij alleen Lufthansa, Swiss, Austrian, United en Air Canada. Op vluchten van Eurowings en Brussels Airlines zijn 5 punten per betaalde euro te verdienen.

Miles & More werd in 1993 door Lufthansa in het leven geroepen en is inmiddels het loyaliteitsprogramma van 38 luchtvaartmaatschappijen, waaronder alle airlines in Star Alliance. Er zijn wereldwijd 25 miljoen deelnemers.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Nieuwe cabine A330 KLM

Nieuwe cabine A330 KLM

16/03/2018

KLM heeft deze week haar eerste Airbus A330 met een vernieuwd interieur geïntroduceerd. De stoelen in de businessclass zijn nu full-flat en het entertainmentsysteem is vervangen. Ook in de economy-class…

IHG koopt belang in Regent

IHG koopt belang in Regent

15/03/2018

De InterContinental Hotels Group (IHG) koopt een belang van 51 procent in Regent Hotels. De Britse hotelketen betaalt 39 miljoen dollar voor de veel kleinere Taiwanese branchegenoot. IHG, beursgenoteerd, had…

AccorHotels in 100 landen

AccorHotels in 100 landen

14/03/2018

De AccorHotels Group is sinds kort aanwezig in honderd landen. De Franse keten, met merken als Novotel, Ibis,  Pullman en Sofitel, is naar eigen zeggen uitgegroeid tot marktleider op veel…

Nieuwe vliegtuigen Turkish

Nieuwe vliegtuigen Turkish

13/03/2018

Turkish Airlines vernieuwt haar vloot met de aanschaf van 25 Boeing Dreamliners en 25 Airbus A350’s. De totale order heeft een waarde van rond de vijftien miljard dollar. De bestellingen…