Home / Luchtvaart / Meta-zoekmachine SkyTeam

Meta-zoekmachine SkyTeam

Meta-zoekmachine SkyTeam

SkyTeam heeft op de eigen website een nieuwe meta-zoekmachine gelanceerd. De alliantie zegt dat klanten zo ‘eenvoudiger’ reizen kunnen boeken bij de aangesloten twintig airlines.

SkyTeam, waar KLM en Air France deel van uitmaken, claimt de eerste van de drie luchtvaartallianties te zijn met een ‘complete vluchtzoeker’ waarin het volledige aanbod van de leden binnen het wereldwijde netwerk, met 1.074 bestemmingen, is samengebracht.

De functie ‘Vluchten zoeken’ bestond al langere tijd op de site van SkyTeam, maar de ticketprijs en de realtime beschikbaarheid waren niet te zien – nu wel, zo zegt een woordvoerster desgevraagd.

De meta-zoekmachine van SkyTeam bestaat uit drie stappen:

* De klant vult de reisdata, vertrekluchthaven en bestemming(en) in bij ‘Vluchten zoeken’ op skyteam.com 

* De meta-zoekmachine verzamelt alle vluchtopties van de twintig airlines en geeft deze weer op één pagina

* De klant kiest de beste reis op basis van live informatie over prijzen, schema’s, beschikbaarheid en routes, en wordt hierna doorgeleid naar de website van de gekozen luchtvaartmaatschappij om de boeking af te ronden.

‘Deze technologische innovatie van SkyTeam komt tegemoet aan de wensen van de klanten, dankzij een tool die het online zoeken naar vluchten én het tegelijkertijd sparen van Frequent Flyer Miles binnen onze alliantie gemakkelijker maakt,’ zegt Kristin Colvile, de CEO van de alliantie, in een verklaring.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Duitsland verplicht coronatest

Duitsland verplicht coronatest

07/08/2020

Met ingang van zaterdag 8 augustus moeten alle passagiers op Duitse luchthavens die zijn aangekomen vanuit risicogebieden verplicht een coronatest ondergaan. Dit heeft de regering in Berlijn besloten. Wie weigert…

Teststraat corona op Schiphol

Teststraat corona op Schiphol

06/08/2020

De regering wil een vrijwillige teststraat inrichten voor passagiers afkomstig uit zogeheten risicogebieden. Dit heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid donderdagavond gezegd tijdens een persconferentie, samen met premier Rutte….

Megaverlies Lufthansa Group

Megaverlies Lufthansa Group

06/08/2020

Lufthansa heeft door de coronacrisis in het eerste halfjaar een megaverlies geleden van 2,9 miljard euro. Dit heeft de Duitse groep donderdag bekendgemaakt. Het bedrijf zegt dat verdere ontslagen  nu…

Grote reorganisatie bij Accor

Grote reorganisatie bij Accor

05/08/2020

Accor reorganiseert en ontslaat daarbij duizend medewerkers. Dit heeft de Franse hotelgroep bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers 2020, waarin het concern als gevolg van de coronacrisis een verlies…

Groot baanverlies bij Booking

Groot baanverlies bij Booking

04/08/2020

Booking.com ontslaat een kwart van het personeel. Dit heeft het Amerikaanse bedrijf dinsdag op het hoofdkantoor in Amsterdam bekendgemaakt. Het boekingsplatform voor hotels en andere accommodatie is sinds maart door…