Home / Luchtvaart / Meta-zoekmachine SkyTeam

Meta-zoekmachine SkyTeam

Meta-zoekmachine SkyTeam

SkyTeam heeft op de eigen website een nieuwe meta-zoekmachine gelanceerd. De alliantie zegt dat klanten zo ‘eenvoudiger’ reizen kunnen boeken bij de aangesloten twintig airlines.

SkyTeam, waar KLM en Air France deel van uitmaken, claimt de eerste van de drie luchtvaartallianties te zijn met een ‘complete vluchtzoeker’ waarin het volledige aanbod van de leden binnen het wereldwijde netwerk, met 1.074 bestemmingen, is samengebracht.

De functie ‘Vluchten zoeken’ bestond al langere tijd op de site van SkyTeam, maar de ticketprijs en de realtime beschikbaarheid waren niet te zien – nu wel, zo zegt een woordvoerster desgevraagd.

De meta-zoekmachine van SkyTeam bestaat uit drie stappen:

* De klant vult de reisdata, vertrekluchthaven en bestemming(en) in bij ‘Vluchten zoeken’ op skyteam.com 

* De meta-zoekmachine verzamelt alle vluchtopties van de twintig airlines en geeft deze weer op één pagina

* De klant kiest de beste reis op basis van live informatie over prijzen, schema’s, beschikbaarheid en routes, en wordt hierna doorgeleid naar de website van de gekozen luchtvaartmaatschappij om de boeking af te ronden.

‘Deze technologische innovatie van SkyTeam komt tegemoet aan de wensen van de klanten, dankzij een tool die het online zoeken naar vluchten én het tegelijkertijd sparen van Frequent Flyer Miles binnen onze alliantie gemakkelijker maakt,’ zegt Kristin Colvile, de CEO van de alliantie, in een verklaring.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Records voor de hotelmarkt

Records voor de hotelmarkt

10/09/2019

De Nederlandse hotelmarkt heeft het afgelopen jaar ‘een absolute piek’ bereikt. Dit zegt Horwath HTL in een vandaag verschenen rapport. De bezettingsgraden, gemiddelde kamerprijzen en omzetten zijn volgens de consultancy…

Ten Brink verlaat Transavia

Ten Brink verlaat Transavia

09/09/2019

De CEO van Transavia, Mattijs ten Brink, stapt deze maand over naar de Sunweb Group, waar hij dezelfde functie zal vervullen. Dit heeft de dochtermaatschappij van KLM vandaag bekendgemaakt. Ten…

Staking legt heel BA plat

Staking legt heel BA plat

09/09/2019

British Airways heeft voor vandaag en morgen vrijwel alle vluchten geannuleerd vanwege een pilotenstaking, de eerste in de geschiedenis van het bedrijf. Naar schatting 1.700 vluchten, vooral van en naar…