Home / Luchtvaart / Meta-zoekmachine SkyTeam

Meta-zoekmachine SkyTeam

Meta-zoekmachine SkyTeam

SkyTeam heeft op de eigen website een nieuwe meta-zoekmachine gelanceerd. De alliantie zegt dat klanten zo ‘eenvoudiger’ reizen kunnen boeken bij de aangesloten twintig airlines.

SkyTeam, waar KLM en Air France deel van uitmaken, claimt de eerste van de drie luchtvaartallianties te zijn met een ‘complete vluchtzoeker’ waarin het volledige aanbod van de leden binnen het wereldwijde netwerk, met 1.074 bestemmingen, is samengebracht.

De functie ‘Vluchten zoeken’ bestond al langere tijd op de site van SkyTeam, maar de ticketprijs en de realtime beschikbaarheid waren niet te zien – nu wel, zo zegt een woordvoerster desgevraagd.

De meta-zoekmachine van SkyTeam bestaat uit drie stappen:

* De klant vult de reisdata, vertrekluchthaven en bestemming(en) in bij ‘Vluchten zoeken’ op skyteam.com 

* De meta-zoekmachine verzamelt alle vluchtopties van de twintig airlines en geeft deze weer op één pagina

* De klant kiest de beste reis op basis van live informatie over prijzen, schema’s, beschikbaarheid en routes, en wordt hierna doorgeleid naar de website van de gekozen luchtvaartmaatschappij om de boeking af te ronden.

‘Deze technologische innovatie van SkyTeam komt tegemoet aan de wensen van de klanten, dankzij een tool die het online zoeken naar vluchten én het tegelijkertijd sparen van Frequent Flyer Miles binnen onze alliantie gemakkelijker maakt,’ zegt Kristin Colvile, de CEO van de alliantie, in een verklaring.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…