Home / Luchtvaart / Meta-zoekmachine SkyTeam

Meta-zoekmachine SkyTeam

Meta-zoekmachine SkyTeam

SkyTeam heeft op de eigen website een nieuwe meta-zoekmachine gelanceerd. De alliantie zegt dat klanten zo ‘eenvoudiger’ reizen kunnen boeken bij de aangesloten twintig airlines.

SkyTeam, waar KLM en Air France deel van uitmaken, claimt de eerste van de drie luchtvaartallianties te zijn met een ‘complete vluchtzoeker’ waarin het volledige aanbod van de leden binnen het wereldwijde netwerk, met 1.074 bestemmingen, is samengebracht.

De functie ‘Vluchten zoeken’ bestond al langere tijd op de site van SkyTeam, maar de ticketprijs en de realtime beschikbaarheid waren niet te zien – nu wel, zo zegt een woordvoerster desgevraagd.

De meta-zoekmachine van SkyTeam bestaat uit drie stappen:

* De klant vult de reisdata, vertrekluchthaven en bestemming(en) in bij ‘Vluchten zoeken’ op skyteam.com 

* De meta-zoekmachine verzamelt alle vluchtopties van de twintig airlines en geeft deze weer op één pagina

* De klant kiest de beste reis op basis van live informatie over prijzen, schema’s, beschikbaarheid en routes, en wordt hierna doorgeleid naar de website van de gekozen luchtvaartmaatschappij om de boeking af te ronden.

‘Deze technologische innovatie van SkyTeam komt tegemoet aan de wensen van de klanten, dankzij een tool die het online zoeken naar vluchten én het tegelijkertijd sparen van Frequent Flyer Miles binnen onze alliantie gemakkelijker maakt,’ zegt Kristin Colvile, de CEO van de alliantie, in een verklaring.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

27/01/2020

KLM voorziet de crew op vluchten naar China sinds enkele dagen van mondkapjes, in verband met het daar heersende coronavirus. Dit zegt een woordvoerder tegen Zakenreis. Het dragen van de…

Eerste vlucht Boeing 777-9

Eerste vlucht Boeing 777-9

27/01/2020

Een Boeing 777-9 heeft zondag een eerste testvlucht afgelegd, nabij Seattle. De Amerikaanse fabrikant, die de vlucht van het nieuwe vliegtuig enkele malen uitstelde, zegt ‘tevreden’ te zijn over de…

Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…