
Cathay Pacific werkt tot eind april samen met het Italiaanse restaurant Tosca uit Hongkong, dat voor de carrier maaltijden in de premium klassen aan boord verzorgt. Tosca is gevestigd in het Ritz-Carlton Hotel en heeft één Michelinster.
Het menu in First en Business Class op een groot aantal langeafstandsbestemmingen, waaronder naar Europa, is nu afkomstig van chef-kok Pino Lavarra van Tosca. De homecarrier van Hongkong heeft in het verleden al vaak met chefs, hotels en restaurants samengewerkt ‘met als doel om regelmatig nieuwe en creatieve culinaire opties te introduceren’, zegt Cathay in een verklaring.
Eindbestemming
“We zijn toegewijd aan onze passagiers en willen ervoor zorgen dat zij een uitzonderlijke reiservaring met ons hebben. Vanaf het moment dat ze hun vlucht bij ons boeken tot het moment dat ze op hun eindbestemming komen en zelfs daarna”, zegt Cathay Pacific Head of Catering, Aaron Claxton.
“Daarom zijn we erg blij om samen met The Ritz-Carlton, Hongkong en hun Michelin-sterren restaurant Tosca moderne interpretaties van klassieke Italiaanse gerechten bij ons aan boord te brengen. Het eten dat wij aan boord serveren is een belangrijk onderdeel van onze premium reiservaring. Onze samenwerking met The Ritz-Carlton, Hongkong geeft onze passagiers nog meer keus uit gerechten van hoge kwaliteit die aan hun verwachtingen voldoet,” aldus Claxton.
Pino Lavarra vindt er dit van: “Er is veel aandacht gegaan naar het aanpassen van het kookproces en de recepten om te compenseren voor het effect dat vliegen op de gevoeligheid van onze smaakpapillen kan hebben. Daarnaast wilde ik intense smaakcombinaties creëren en zo dicht mogelijk bij Tosca’s befaamde gerechten blijven. Uiteraard met behoud van de essentie van de Italiaanse smaak, verfijnde presentatie en de consistentie van de kwaliteit.”

