Home / Luchtvaart / Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

Airbus heeft tijdens de Dubai Airshow een voorlopig contract getekend ter waarde van 49,5 miljard dollar met de Amerikaanse private equity onderneming Indigo Partners voor de levering van 430 Airbus 320neo’s. De Europese vliegtuigbouwer zegt dat het de grootste order uit haar historie is.

Het gaat om een MoU (Memory of Understanding) die nog in een firm order moet worden omgezet. Indigo is grootaandeelhouder in Wizz Air (Hongarije), Frontier Airlines (Verenigde Staten), Jetsmart (Chili) en Volaris (Mexico). De bestelde vliegtuigen: 273 A320neo’s en 157 A321neo’s, zijn bestemd voor deze vier low cost airlines. Wizz Air krijgt de meeste toestellen: 146 in totaal.

Indigo heeft niets te maken met de Indiase carrier IndiGo, ook een lcc die een grote order voor Airbus A320neo’s heeft uitstaan. Indigo Partners is gevestigd in Phoenix, Arizona en is het speeltje van de nu tachtigjarige Amerikaanse ondernemer Bill Franke, die persoonlijk naar Dubai was gekomen om de MoU te tekenen.

In een verklaring zei Franke: “De toezegging voor de aanschaf van 430 extra vliegtuigen onderstreept onze optimistische visie op het groeipotentieel van onze familie van prijsvechters. We hebben vertrouwen in de A320neo als het platform voor die groei.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Record winstdeling KLM

Record winstdeling KLM

20/02/2018

KLM heeft vandaag het bedrag bekend gemaakt dat de 30.000 werknemers onder elkaar kunnen verdelen als aandeel in de winst. Het gaat om 170 miljoen euro, een record voor de…

Pizza aan de gate op Schiphol

Pizza aan de gate op Schiphol

20/02/2018

Passagiers die vóór het boarden op Schiphol nog eten of drinken willen bestellen kunnen dat vanaf nu doen bij HMSHost International. Maaltijdbezorger Deliveroo brengt het bij de gate. Het is…

Eurostar van start

Eurostar van start

20/02/2018

De eerste Eurostar vanuit Londen is vanmiddag gearriveerd op Amsterdam Centraal. Eurostar en partner NS spreken over ‘een inwijdingsreis’. In april gaat de trein regulier tijden, twee keer per dag….

Staking kost Transavia 5 mln

Staking kost Transavia 5 mln

20/02/2018

De kosten voor de pilotenstaking van gisteren kunnen voor Transavia oplopen tot vijf miljoen euro. Dit blijkt uit een berekening van claimbureau Aviclaim. Het aantal gedupeerde passagiers was 12.000. Zij…