Home / Luchtvaart / Meer samenwerking tussen Qantas en Air France-KLM

Meer samenwerking tussen Qantas en Air France-KLM

Meer samenwerking tussen Qantas en Air France-KLM

Qantas en Air France-KLM hebben hun samenwerking uitgebreid met een verbinding van beider frequent flyer programma’s en meer codeshares. Qantas zet de eigen code op de vluchten van KLM en Air France naar Bangkok; Air France en KLM zetten hun code op de verbinding Bangkok-Sydney.

De Australische carrier sloot vorig jaar afzonderlijke codeshare-overeenkomsten met Air France en KLM voor een aantal verbindingen tussen Europa en het Verre Oosten/ Australië. De samenwerking is nu uitgebreid met meer codeshares en de koppeling van Qantas Frequent Flyer en Flying Blue van Air France-KLM. Flying Blue is een gezamenlijk Frans-Nederlands product.

Premium klanten
Passagiers krijgen voortaan over en weer miles in het hele netwerk van Qantas en Air France-KLM, niet alleen voor de codeshare-vluchten. Verdiende mijlen kunnen voor alle vluchten worden gebruikt. Premium klanten van Qantas, Air France en KLM hebben voortaan ook toegang tot alle lounges op de hubs.

Air France en KLM voeren geen van beiden vluchten uit naar Australië of Nieuw-Zeeland. Reizigers die vanuit Europa naar deze twee landen willen vliegen moeten een overstap maken naar een andere maatschappij.

Met Qantas kan dat onder meer in Singapore (na een KLM-vlucht vanaf Amsterdam) of in Hongkong (verbinding vanaf Air France-vlucht uit Parijs). Qantas vliegt op één Europese bestemming: Londen Heathrow.

Verder zijn Air France en KLM van plan codesharing-samenwerking aan te gaan met twee dochters uit de Qantas Group: JetStar Asia Airways en JetStar Airways. Via Singapore en Denpasar hebben klanten van KLM en Air France dan toegang tot een groot aantal bestemmingen in Zuidoost-Azië.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Duitsland verplicht coronatest

Duitsland verplicht coronatest

07/08/2020

Met ingang van zaterdag 8 augustus moeten alle passagiers op Duitse luchthavens die zijn aangekomen vanuit risicogebieden verplicht een coronatest ondergaan. Dit heeft de regering in Berlijn besloten. Wie weigert…

Teststraat corona op Schiphol

Teststraat corona op Schiphol

06/08/2020

De regering wil een vrijwillige teststraat inrichten voor passagiers afkomstig uit zogeheten risicogebieden. Dit heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid donderdagavond gezegd tijdens een persconferentie, samen met premier Rutte….

Megaverlies Lufthansa Group

Megaverlies Lufthansa Group

06/08/2020

Lufthansa heeft door de coronacrisis in het eerste halfjaar een megaverlies geleden van 2,9 miljard euro. Dit heeft de Duitse groep donderdag bekendgemaakt. Het bedrijf zegt dat verdere ontslagen  nu…

Grote reorganisatie bij Accor

Grote reorganisatie bij Accor

05/08/2020

Accor reorganiseert en ontslaat daarbij duizend medewerkers. Dit heeft de Franse hotelgroep bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers 2020, waarin het concern als gevolg van de coronacrisis een verlies…

Groot baanverlies bij Booking

Groot baanverlies bij Booking

04/08/2020

Booking.com ontslaat een kwart van het personeel. Dit heeft het Amerikaanse bedrijf dinsdag op het hoofdkantoor in Amsterdam bekendgemaakt. Het boekingsplatform voor hotels en andere accommodatie is sinds maart door…