Home / Luchtvaart / Meer samenwerking tussen Qantas en Air France-KLM

Meer samenwerking tussen Qantas en Air France-KLM

Meer samenwerking tussen Qantas en Air France-KLM

Qantas en Air France-KLM hebben hun samenwerking uitgebreid met een verbinding van beider frequent flyer programma’s en meer codeshares. Qantas zet de eigen code op de vluchten van KLM en Air France naar Bangkok; Air France en KLM zetten hun code op de verbinding Bangkok-Sydney.

De Australische carrier sloot vorig jaar afzonderlijke codeshare-overeenkomsten met Air France en KLM voor een aantal verbindingen tussen Europa en het Verre Oosten/ Australië. De samenwerking is nu uitgebreid met meer codeshares en de koppeling van Qantas Frequent Flyer en Flying Blue van Air France-KLM. Flying Blue is een gezamenlijk Frans-Nederlands product.

Premium klanten
Passagiers krijgen voortaan over en weer miles in het hele netwerk van Qantas en Air France-KLM, niet alleen voor de codeshare-vluchten. Verdiende mijlen kunnen voor alle vluchten worden gebruikt. Premium klanten van Qantas, Air France en KLM hebben voortaan ook toegang tot alle lounges op de hubs.

Air France en KLM voeren geen van beiden vluchten uit naar Australië of Nieuw-Zeeland. Reizigers die vanuit Europa naar deze twee landen willen vliegen moeten een overstap maken naar een andere maatschappij.

Met Qantas kan dat onder meer in Singapore (na een KLM-vlucht vanaf Amsterdam) of in Hongkong (verbinding vanaf Air France-vlucht uit Parijs). Qantas vliegt op één Europese bestemming: Londen Heathrow.

Verder zijn Air France en KLM van plan codesharing-samenwerking aan te gaan met twee dochters uit de Qantas Group: JetStar Asia Airways en JetStar Airways. Via Singapore en Denpasar hebben klanten van KLM en Air France dan toegang tot een groot aantal bestemmingen in Zuidoost-Azië.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…