Home / Luchtvaart / Meer passagiers voor AEA-leden in 2012, maar toch rode cijfers

Meer passagiers voor AEA-leden in 2012, maar toch rode cijfers

Meer passagiers voor AEA-leden in 2012, maar toch rode cijfers

In 2012 hebben de 29 leden van de Association of European Airlines (AEA) een groei in passage van 2,4 procent gerealiseerd. De laadfactor bedroeg 79,1 procent, een verbetering van 1,7 punten vergeleken met 2011.

In totaal vervoerden de AEA-leden, waaronder KLM, 370 miljoen passagiers. Daarvan reisden 278 miljoen mensen op Europese trajecten en 92 miljoen intercontinentaal. Vergeleken met 2011 is de totale stijging 8,7 miljoen passagiers.

Een van de sterkste groeiregio’s voor de Europese luchtvaartmaatschappijen was Noord-Afrika, waar in 2011 de Arabische lente voor een flinke deuk in de vraag zorgde. Ook de passagiersaantallen naar Zuid-Amerika en het Verre Oosten ontwikkelden zich goed, aldus de AEA. Het intra-Europese luchtvervoer liet een bescheiden groei zien van 1,5 procent, onder het gemiddelde van 2,4 procent. De beschikbare stoelkilometers stegen met 2 procent en de opbrengsten per passagier kilometer namen met 4,3 procent toe.

Volgens AEA worden deze bemoedigende groeicijfers echter niet weerspiegeld in de financiële resultaten. De branchevereniging denkt dat haar leden in 2012 een collectief verlies zullen lijden van 1,3 miljard euro, door de zwakke Europese economie, kosten die voorkomen uit regelgeving en een zwak extern luchtvaartbeleid dat de concurrentiepositie van Europese carriers benadeelt.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Weer quarantaineplicht in UK

Weer quarantaineplicht in UK

14/08/2020

Het Verenigd Koninkrijk voert vanaf zaterdag 15 augustus opnieuw een verplichte zelfquarantaine van twee weken in voor reizigers uit enkele landen, waaronder Nederland en Frankrijk. Omgekeerd zal dat niet gelden….

Nieuwe forenzenkaart bij NS

Nieuwe forenzenkaart bij NS

14/08/2020

NS heeft vrijdag bekendgemaakt na de zomer te komen met een abonnement voor forenzen die deels thuis blijven werken. Het spoorbedrijf speelt zo in op de “enorme” neergang van het…

KLM naar Poznań in Polen

KLM naar Poznań in Polen

13/08/2020

KLM opent op 25 oktober een nieuwe, dagelijkse route naar de stad Poznań. Het is de vijfde bestemming in Polen, na Warschau, Krakau, Gdańsk en Wrocław. Met Poznań, 300 kilometer…

Teststraat Schiphol in bedrijf

Teststraat Schiphol in bedrijf

13/08/2020

Sinds donderdag 10.00 uur kunnen passagiers die op Schiphol aankomen uit risicogebieden gebruik maken van een teststraat voor corona. Er geldt geen verplichting, zoals in Duitsland. De GGD Kennemerland verzorgt…