Home / Luchtvaart / Malaysia Airlines stelt GSA aan voor verkoop in Europa

Malaysia Airlines stelt GSA aan voor verkoop in Europa

Malaysia Airlines stelt GSA aan voor verkoop in Europa

Malaysia Airlines heeft per 1 mei Aviareps aangesteld als general sales agent (GSA)  voor Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen, Zweden en Denemarken. Later dit jaar zullen meer landen volgen.

Aviareps zal Malaysia Airlines als GSA vertegenwoordigen op het gebied van sales en marketing alsmede andere verkoopondersteunende activiteiten.

Laurent Recoura, hoofd Sales van Malaysia Airlines zegt: “De aanstelling van een Europese GSA is onderdeel van het reorganisatieplan van onze luchtvaartmaatschappij. Met Aviareps als onze nieuwe partner, versterken we de verkoop van ons product en bieden we ondersteuning aan de reisbranche in Europa.”

Malaysia Airlines heeft het afgelopen jaar drastische maatregelen genomen. Het aantal medewerkers is met ruim 30 procent teruggebracht van 20.000 naar 13.000. Ook is rigoureus het mes in het intercontinentale netwerk gezet. In Europa is alleen het kantoor in Londen gehandhaafd. De kantoren die Malaysia Airlines had in Rome, Zürich, Parijs, Frankfurt en Amsterdam zijn gesloten, evenals de verbindingen met deze steden. Op 26 januari vertrok – na 35 jaar – de laatste vlucht vanaf Amsterdam.

De focus is nu regionaal, met vluchten binnen Azië en naar Australië en Nieuw-Zeeland. In december 2015 sloot Malaysia Airlines een codeshare-overeenkomst met Emirates om op deze wijze het intercontinentale netwerk in stand houden. Malaysia Airlines kan haar passagiers via de hub van Emirates in Dubai 38 Europese bestemmingen aanbieden.

Malaysia Airlines kreeg in korte tijd twee rampen te verwerken. Op 17 juli 2014 werd MH17 neergeschoten boven Oekraïne en op 8 maart 2014 was MH370 al verdwenen, het toestel is vermoedelijk in zee gestort. De Maleisische carrier, die een uitstekende reputatie had op het gebied van veiligheid en kwaliteit, leed door de twee crashes grote financiële schade.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…