Home / Luchtvaart / Malaysia Airlines officieel bij oneworld

Malaysia Airlines officieel bij oneworld

Malaysia Airlines officieel bij oneworld

Malaysia Airlines is officieel toegetreden tot de alliantie oneworld. De Maleisische flag carrier is het twaalfde lid van het samenwerkingsverbond van onder andere British Airways en American Airlines. Lange tijd zag het ernaar uit dat MAS voor SkyTeam zou kiezen, gezien de langdurige en lucratieve samenwerking met KLM. Door desinteresse van Air France, die niet van Parijs naar Kuala Lumpur vliegt, besloot MAS echter voor oneworld te kiezen.

Wat bij die keuze ongetwijfeld heeft meegespeeld, is het feit dat oneworld zeer welwillend tegenover samenwerkingsverbanden buiten de alliantie staat. MAS kan de lucratieve codeshare-overeenkomst met KLM dus gewoon voortzetten.

Ter gelegenheid van de toetreding heeft MAS drie vliegtuigen voorzien van de speciale oneworld-huisstijl. De overige 88 vliegtuigen uit de vloot krijgen het oneworld-logo klein op de romp van het toestel.

Voor leden van MAS’ loyaliteitsprogramma betekent het lidmaatschap dat zij voortaan mijlen kunnen sparen en besteden bij de overige elf leden van oneworld. Spaarders met de hoogste status krijgen bij alle oneworld-leden dezelfde voordelen als bij MAS.

Lees meer over de toetreding van Malaysia Airlines tot oneworld in de komende editie van ZAKENREIS.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…