Home / Luchtvaart / Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden is  ontdekt.

“Na onderzoek is gebleken dat in deze mailbox een bestand zat met daarin persoonsgegevens van een deel van de Transavia-passagiers die met ons hebben gereisd tussen 21 en 31 januari 2015,” zo staat in een verklaring. Transavia zegt hiervan melding te hebben gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

“Ondanks dat het om gegevens uit begin 2015 gaat en er geen gevoelige data zoals adresgegevens, creditcard informatie en paspoortinformatie in zaten, informeert Transavia de betrokken passagiers hierover persoonlijk,” schrijft het bedrijf. Transavia is bezig verbeteringen door te voeren “om herhaling in de toekomst te voorkomen.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…