Home / Luchtvaart / Eurowings viert zijn eerste lustrum op Schiphol

Eurowings viert zijn eerste lustrum op Schiphol

Eurowings viert zijn eerste lustrum op Schiphol

Eurowings vierde afgelopen weekend zijn vijfjarig jubileum op Schiphol. Op 27 oktober 2013 landde het eerste toestel van de Lufthansa-dochter op de luchthaven van Amsterdam.

Inmiddels biedt de luchtvaartmaatschappij drie routes aan vanaf Schiphol: Hamburg (twee keer per dag), München (vijf per week) en Stuttgart (vier keer per week). In totaal zijn de afgelopen vijf jaar meer dan 800.000 passagiers met Eurowings gevlogen.

“We zijn erg blij dat we dit weekend ons vijfjarig jubileum in Amsterdam hebben gevierd en verheugen ons op veel meer mijlpalen in Nederland,” aldus Markus Leopold, General Manager Business Development in Nederland voor Eurowings.

Als marktleider op zes grote Duitse luchthavens biedt Eurowings momenteel meer dan 210 bestemmingen aan in meer dan 50 landen wereldwijd.

De grootste Eurowings basis is de luchthaven Düsseldorf, op vijftig  kilometer van de Nederlandse grens. Op geen enkele andere luchthaven heeft Eurowings een omvangrijker routenetwerk. Eurowings heeft inmiddels veertig vliegtuigen in Düsseldorf gestationeerd en vliegt meer dan 1.750 keer per week naar 95 bestemmingen in Duitsland en over de hele wereld.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Accor opent nieuwe hotels

Accor opent nieuwe hotels

21/01/2020

Accor opent dit en volgend jaar haar 2.999ste en 3.000ste hotel in Europa. De twee nieuwe vestigingen zijn beide in thuisland Frankrijk, van het merk Mondrian. Het designmerk Mondrian is…

KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…