Home / Luchtvaart / Lufthansa: onbetaald verlof om kosten virus op te vangen

Lufthansa: onbetaald verlof om kosten virus op te vangen

Lufthansa: onbetaald verlof om kosten virus op te vangen

Lufthansa heeft een actieplan gelanceerd om de financiële gevolgen van het coronavirus, waardoor momenteel dertien van haar widebody vliegtuigen aan de grond staan, op te vangen. Zo is personeel dat niet hoeft te werken, gevraagd onbetaald verlof op te nemen.

Net als alle andere Europese airlines vliegt Lufthansa sinds begin deze maand niet meer naar China, waar Covid-19 (het coronavirus) ontstond en de gezondheidssituatie verreweg het ergst is.

Hoe hoog de eigen kosten zijn, heeft het Duitse bedrijf niet gezegd, maar het moet in de miljoenen per dag lopen. Lufthansa heeft alle programma’s voor het aannemen en inwerken van nieuw personeel daarom opgeschort en voert ook andere bezuinigingen door.

De piloten en cabineleden die op dit moment niet hoeven te werken, is gevraagd om dit op eigen kosten te doen. Het is onwaarschijnlijk dat daar binnen het bedrijf veel respons op zal komen. Ook Austrian en Swiss, beide onderdeel van de Lufthansa Group, vlogen tot voor kort op China en hebben dat deel van hun operatie geheel opgeschort.

Terwijl de situatie rond het virus in China nog weinig verbetering vertoont, verspreid Covid-19 zich nu ook verder. Vooral de uitbraak in het noorden van Italië is in de ogen van de autoriteiten en de Wereldgezondheidsorganisatie zorgelijk. Een deel van het openbare leven in Italië ligt stil en er zijn minder vluchten. Voor Lufthansa is Italië een belangrijke markt.

Lufthansa presenteert over drie weken de jaarcijfers 2019. Het bedrijf zegt dan ook meer informatie te zullen geven over de interne fall-out van Covid-19.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…