Home / Luchtvaart / Lufthansa neemt afscheid van de Boeing 737

Lufthansa neemt afscheid van de Boeing 737

Lufthansa neemt afscheid van de Boeing 737

Na bijna een halve eeuw verdwijnt de populaire Boeing 737 uit de vloot van Lufthansa. De Europa-vloot van de Duitse maatschappij bestaat in de toekomst geheel uit leden van de Airbus A320-familie.

De laatste 737 vertrok gisteren voor een ceremoniële vlucht van Frankfurt naar Hamburg waar met een speciaal evenement ruime aandacht werd besteed aan het vertrek van het vliegtuigtype. Door de jaren heen deden 148 737’s dienst bij Lufthansa. In 1960 droeg Lufthansa Technik zelfs bij aan de ontwikkeling van het toestel vanuit de behoefte aan een vliegtuig voor korte en middellange routes.

“Lufthansa heeft altijd voorop gelopen om tegemoet te komen aan de behoeften van reizigers en gebruik te maken van de kansen in de markt. Daarom hebben wij in het verleden een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de Boeing 737. Deze innovatieve aanpak zetten we voort met de nieuwste generatie vliegtuigen, “zei Harry Hohmeister, lid van de Raad van Bestuur en hoofd Hub management van Lufthansa.

Met de aankoop van 22 toestellen was Lufthansa in 1965 de wereldwijde launch customer voor de 737-100. Het eerste toestel werd in 1968 in gebruik genomen. Afgelopen zomer eerde de maatschappij het vliegtuigtype nog door het in speciale kleuren te tooien en er de Duitse ‘Mannschaft’ mee naar het EK voetbal in Frankrijk te vliegen. De laatste tijd vlogen nog zes 737’s bij de maatschappij, deze worden in de komende weken naar Florida overgevlogen om te worden doorverkocht.

In de toekomst kiest Lufthansa voor een Europa vloot bestaande uit Airbus-toestellen. Dit levert besparingen op in de crewtrainingen en maakt het onderhoud eenvoudiger te plannen. Bij Lufthansa vliegen op dit moment 150 A319’s, A320’s en A321 vliegtuigen, waaronder vier van de nieuwste toestellen: de A320neo.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…

Air France-KLM: winst daalt

Air France-KLM: winst daalt

20/02/2020

Air France-KLM heeft over 2019 aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Zowel bij Air France als KLM daalden de resultaten. Voor de groep kromp de operationele winst met…