Home / Luchtvaart / Lufthansa introduceert nieuw tariefconcept

Lufthansa introduceert nieuw tariefconcept

Lufthansa introduceert nieuw tariefconcept

Lufthansa heeft voor economy class-reizigers op binnenlandse en Europese routes drie nieuwe tariefsoorten bedacht: Light, Classic en Flex.

Volgens de Duitse luchtvaartmaatschappij wordt met deze aanpak beter gekeken naar de individuele wensen van de passagiers. De nieuwe tariefstructuur gaat komende herfst in.

Light is bedoeld voor koopjesjagers, die alleen met handbagage reizen. Omboeken of restituties zijn niet aan de orde bij Light. Classic staat passagiers toe om kosteloos een stuk bagage in te checken en om een stoel te reserveren bij boeking. Indien nodig, kan dit tarief tegen een toeslag worden omgeboekt. Flex geeft passagiers de mogelijkheid om gratis om te boeken of een refund aan te vragen tegen een toeslag. Daarnaast mogen Flex0passagiers een eerdere vlucht nemen op dezelfde dag, zonder dat daar extra kosten aan zijn verbonden.

Lufthansa benadrukt dat business class-tickets en -service gewoon beschikbaar blijven op het Europese netwerk.

Dochteronderneming Austrian Airlines voert hetzelfde concept in.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…