Home / Luchtvaart / Lufthansa houdt vast aan 1 miljard winst dit jaar

Lufthansa houdt vast aan 1 miljard winst dit jaar

Lufthansa houdt vast aan 1 miljard winst dit jaar

Waar Air France-KLM hard getroffen is in de resultaten door met name stakingen, maakt Lufthansa Groep bekend dit jaar een operationele winst te zullen maken van 1 miljard euro, ondanks dat ook in Duitsland piloten het werk neerlegden. Daarbij gaat Lufthansa er vanuit dat de vliegers aan het werk blijven de rest van het jaar.

In het derde kwartaal van 2014 kostte de staking Lufthansa 170 miljoen euro. De operationele winst bedroeg desalniettemin 735 miljoen euro, een stijging van 145 miljoen euro vergeleken met dezelfde periode in 2013.

Een van de speerpunten van Lufthansa Groep bij het verbeteren van de concurrentiepositie ten opzichte van de Golf- en low-cost maatschappijen is het Wings-platform, waar alle point-to-point low-cost operators van de groep worden samengebracht. Het gaat om Eurowings, Germanwings en straks ook de nieuwe intercontinentale low-cost maatschappij, die als werknaam Interconwings heeft.

De sales en distributie van de merken Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines en Brussels Airlines worden qua IT in elkaar geschoven voor zover dat nog niet het geval is. Ook zullen zij hun tariefstructuren en prijzen van korte- en middelangeafstandsroutes op elkaar afstemmen, zodat klanten meer keuze hebben.

In totaal Lufthansa Group in de eerste negen maanden van dit jaar een omzet van 22,6 miljard euro, ondanks dat er 2,2 procent minder vluchten werden uitgevoerd in verband met strikt capaciteitsmanagement. De nettowinst was 482 miljoen euro, 235 miljoen euro meer dan vorig jaar. De bedrijfsonderdelen vracht, onderhoud, catering, technologie en logistiek lieten allemaal een verbetering van de resultaten zien vergeleken met 2013. Alleen de passage-activiteiten hebben te maken met een dalende operationele winst in de periode januari-september 2014: 473 miljoen euro, 41 miljoen euro minder dan vorig jaar.

Voor 2015 verwacht Lufthansa een operationeel resultaat dat hoger ligt dan dit jaar. De luchtvaartgroep houdt bij die voorspelling rekening met de verslechterende economische omstandigheden in Duitsland en de afnemende opbrengsten per passagier door de hevige concurrentie. De geplande capaciteitsgroei zal in 2015 daarom niet 5 procent, maar 3 procent bedragen.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…