Home / Luchtvaart / Lufthansa halveert vluchten, A380 mogelijk buitenspel

Lufthansa halveert vluchten, A380 mogelijk buitenspel

Lufthansa halveert vluchten, A380 mogelijk buitenspel

Lufthansa brengt het aantal vluchten de komende weken met de helft terug in reactie op de scherp gedaalde vraag, door toedoen van het coronavirus. Mogelijk blijft de hele vloot van A380’s aan de grond.

De maatregel geldt voor het hele netwerk van de Duitse luchtvaartgroep, waarvan behalve Lufthansa ook Austrian, Swiss, Brussels Airlines en Eurowings deel uitmaken. Lufthansa spreekt over “uitzonderlijke omstandigheden, veroorzaakt door de uitbraak van Covid-19,” de huidige variant van het coronavirus.

Lufthansa zegt te overwegen alle Airbus A380’s, het grootste vliegtuig in de vloot, met ruim 500 stoelen, tijdelijk aan de grond te houden. De airline heeft veertien van deze dubbeldeks toestellen in gebruik.

De luchtvaartgroep schrapte al eerder een groot aantal vluchten, maar zegt nu dat het eigen aanbod van stoelen nog steeds de vraag verre overstijgt, waardoor veel vliegtuigen een lage bezettingsgraad hebben. “De stap is bedoeld om de financiële consequenties van de val in de vraag op te vangen,” zegt Lufthansa.

Hoewel andere airlines, zoals KLM, Air France, British Airways en de prijsvechters Ryanair en easyJet met een soortgelijke terugloop van de vraag te maken hebben, grijpt Lufthansa het hardst in.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tans langer bij Booking.com

Tans langer bij Booking.com

04/06/2020

Gillian Tans blijft langer dan gepland aan als voorzitter van Booking.com, zo meldt Skift. Mogelijk heeft het te maken met de coronacrisis, waardoor de omzet de afgelopen tijd verdampte. Booking…

Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…