Home / Luchtvaart / Lufthansa grijpt hard in en zet 6 Airbus A380’s aan de kant 

Lufthansa grijpt hard in en zet 6 Airbus A380’s aan de kant 

Lufthansa grijpt hard in en zet 6 Airbus A380’s aan de kant 

De Lufthansa Group heeft hard ingegrepen vanwege de corona-crisis. Germanwings is opgeheven en de vloot van het moederbedrijf ingekrompen. Het zijn permanente maatregelen: de Duitse onderneming verwacht dat herstel vele jaren zal duren.

Dochtermaatschappij Germanwings, met een vloot van 33 toestellen, is per direct opgeheven. De 1.400 werknemers staan op straat. Germanwings was voorheen een prijsvechter in de groep, naast Eurowings. De laatste jaren voerde Germanwings alleen nog wet-lease vluchten uit voor andere airlines en was Eurowings de enige low-cost carrier van Lufthansa..

Vlootingreep
De grootste ingreep voor de vloot is het aan de kant zetten van een deel van de widebodies bij Lufthansa. Het gaat om zes A380’s (van de 14 in dienst), zeven A340-600’s (17 in bezit) en vijf Boeing 747-400’s (van 13). Deze toestellen zullen later ook niet terugkeren. Verder zijn elf Airbus A320’s narrow-bodies uit bedrijf gehaald.

De Lufthansa Group (Lufthansa, Brussels Airlines, Swiss, Austrian en Eurowings) zegt momenteel nog vijf procent van het aantal vluchten uit te voeren in vergelijking met de situatie van vóór de corona pandemie. 700 van de 763 vliegtuigen staan geparkeerd.

Lufthansa en de andere airlines maken in de landen waar ze zijn gevestigd gebruik van steunpakketten van de overheid om een deel van de salarissen te betalen. Bij de groep werkten tot voor kort 135.000 mensen, van wie 87.000 voor Lufthansa zelf. Het bedrijf heeft gezegd ‘zoveel mogelijk’ werknemers aan boord te willen houden.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…

FNV-actie Schiphol dreigt

FNV-actie Schiphol dreigt

13/10/2021

FNV dreigt met acties bij afhandelingsbedrijven op Schiphol. In een brief schrijft de vakcentrale dat de arbeidsomstandigheden ‘snel’ moeten verbeteren, na een zomer waarin het ‘aan alle kanten mis ging.’…