Home / Luchtvaart / Lufthansa biedt 500 miljoen euro voor Alitalia

Lufthansa biedt 500 miljoen euro voor Alitalia

Lufthansa biedt 500 miljoen euro voor Alitalia

Lufthansa heeft een bod van 500 miljoen euro uitgebracht om de vloot, slots en bemanning van het noodlijdende Alitalia over te nemen. Dit melden bronnen bij de Duitse airline.

Zo’n 6.000 arbeidsplaatsen van de 12.000 arbeidsplaatsen zouden verloren gaan. Ook zou Lufthansa het voornemen hebben om het aantal korte en middellange vluchten te verminderen. Het bod van Lufthansa zou geen betrekking hebben op de grondoperatie van Alitalia.

Het is zeer de vraag of een bod dat een halvering van het aantal personeelsleden betekent, wordt geaccepteerd door de Italiaanse overheid.

Alitalia gaat door een diep financieel dal maar is níét failliet, benadrukte Maria Sacconi, de regional manager van Alitalia voor West-Europa, nog in een interview in de oktober-editie van Zakenreis.

Onder toezicht
“We zijn niet failliet, want dan kun je niet meer vliegen,” aldus Sacconi. “In mei is Alitalia overgegaan in amministra­zione straordinaria, zoals het in Italië heet: onder toezicht. De regering heeft drie commissarissen benoemd om de onderneming te runnen. Je kunt het vergelijken met Chapter 11 voor Amerikaanse bedrijven. Het bedrijf heeft een overbruggingskrediet ontvangen van 600 miljoen euro, tegen marktrente.”

Afgelopen vrijdag kende de Italiaanse regering per nooddecreet nog eens 300 miljoen euro toe aan Alitalia, bovenop de 600 miljoen. Ook werd de deadline om de lening terug te betalen – per november 2017 – verlengd tot eind september 2018.

Italië is met zijn 60 miljoen inwoners een van de volk­rijkste landen van Europa en herbergt bovendien zeer productieve industriële sectoren, waaronder banken, farmaceutische bedrijven, mode, meubels en auto­fabrieken, die allemaal veel vraag naar zakelijke tickets genereren.

 

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…