Home / Luchtvaart / Lucky Air naar Europa

Lucky Air naar Europa

Lucky Air naar Europa

De Chinese carrier Lucky Air breidt haar netwerk in Europa uit met vluchten naar St Petersburg en Helsinki. In juni maakte de dochter van de HNA Group al de oversteek naar Europa met vluchten op Moskou.

De verbinding naar St Petersburg, in het noorden van Rusland, begint met de aanvang van het winterseizoen, eind oktober. Begin en eindpunt voor de route is Kunming, met een tussenstop in Chengdu. De vluchten naar Helsinki staan op het programma vanaf januari 2018 en volgen hetzelfde driehoekspatroon. Lucky Air zet Airbus A330’s in op de routes.

Lucky Air is een van dertien airlines uit de stal van de HNA Group. De vluchten waren tot nu toe vooral binnenlands en regionaal. Hainan Airlines, eveneens lid van de groep, vliegt sinds 2006 van Beijing naar Brussel. Volgende maand komt er een tweede route op Zaventem bij, naar Shanghai. De HNA Group begon in 1993 onder de naam Hainan Airlines.

HNA is nu een investeringsmaatschappij en heeft ook belangen in andere bedrijfstakken. Het bedrijf investeert veel in het buitenland. De belangrijkste recente buitenlandse aankopen zijn: Carlson Hotels (100 procent), Frankfurt Hahn Airport (belang 82,5 procent), NH Hotels (29,5 procent), Hilton Worldwide (25 procent) en Deutsche Bank (9,9 procent).

De totale waarde van de portefeuille van de HNA Group ligt rond de 150 miljard dollar. De groep geeft werk aan ruim 400.000 mensen, wereldwijd.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Airbus A321neo voor easyJet

Airbus A321neo voor easyJet

18/07/2018

EasyJet heeft vandaag op de Farnborough Airshow haar eerste Airbus A321neo geïntroduceerd. Topman Johan Lundgren bevestigt aan boord tegen Zakenreis dat het toestel ook zal worden ingezet op vluchten van…

Singapore op 1 in 2018

Singapore op 1 in 2018

17/07/2018

Singapore Airlines heeft op de lijst van beste airlines van Skytrax de eerste plaats ‘heroverd’ op Qatar Airways. Garuda schoof een plek op, naar negen. KLM klom drie plaatsen en…

Goede zaken op Farnborough

Goede zaken op Farnborough

17/07/2018

Op de Farnborough Airshow bij Londen, die gisteren is begonnen, zijn tot nu toe goede zaken gedaan. Vliegtuigfabrikanten konden de eerste twee dagen voor 95,5 miljard dollar aan orders bijschrijven….

Schrapt KLM de dutyfree?

Schrapt KLM de dutyfree?

17/07/2018

KLM overweegt in navolging van Amerikaanse carriers de verkoop van dutyfree aan boord te stoppen, schrijft website TRBusiness. Om die reden zou de Boutique Magnifique, een event voor de cabin…

Chinese jv Air France-KLM

Chinese jv Air France-KLM

17/07/2018

Air France, KLM, China Southern Airlines en Xiamen Airlines smeden hun twee bestaande joint ventures om tot één jv. Air France-KLM zegt hiermee haar positie op de Chinese markt te…