Home / Luchtvaart / Luchtvaartsector in actie voor koppositie Schiphol

Luchtvaartsector in actie voor koppositie Schiphol

Luchtvaartsector in actie voor koppositie Schiphol

Vandaag hebben de werkgeversvereniging VNO-NCW, de Schiphol Group, LVNL, KLM, KLM Cityhopper, Martinair, Transavia, easyJet en TUIfly samen met de brancheorganisaties ACN en BARIN en de kennisinstellingen TU Delft, NLR en EVO Fenedex een petitie aangeboden aan de vaste Kamercommissie van Infrastructuur en Milieu.

Met de petitie vraagt de sector gezamenlijk aandacht voor een aantal knelpunten, het level playingfield voor luchtvaartmaatschappijen die moeten concurreren met buitenlandse maatschappijen. Met name noemt de sector de hoge securitykosten die volgens hen, naar voorbeeld van het buitenland, deels door de overheid gefinancierd zouden moeten worden.

Op 30 juni a.s. wordt de Actieagenda Schiphol van het kabinet in de Tweede Kamer besproken. “De Luchtvaart in Nederland is goed voor 370.000 banen en draagt €27 miljard bij aan de Nederlandse economie,” citeert de sector uit een toekomstvisie van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Hans de Boer (VNO-NCW): “De mainport is te belangrijk voor de Nederlandse economie om sluipenderwijs te worden ondermijnd en links en rechts voorbij gestreefd te worden door concurrenten uit ambitieuze landen.” Het Kabinet bevestigt dat de mainport van grote betekenis is voor de Nederlandse economie. Positief is de voorgenomen landzijdige investering in station Schiphol en de ambitie om de groeiende vraag naar luchtvervoer in Nederland op te vangen. Schiphol kan alleen een topluchthaven blijven als verbindingen ook van topkwaliteit zijn.

Investeringen in de publieke infrastructuur blijven een belangrijke randvoorwaarde om de luchtvaartsector in Nederland concurrerend te houden. Er is meer nodig om te voorkomen dat de werkgelegenheid in de luchtvaartsector weg zakt. Hans de Boer: “De lasten voor de luchtvaart in Nederland moeten in lijn gebracht worden met die van de concurrenten.”

Op de Amsterdamse luchthaven worden de kosten van de security volledig worden betaald door de luchtvaartmaatschappijen en hun passagiers, melden de bondgenoten. In 2009 is al aangekondigd door het kabinet dat de kosten op security in lijn zouden komen met concurrenten. Maar tot op heden is dit niet gebeurd. De keuze om de luchtvaart in Nederland volledig voor de eigen security te laten betalen, is uniek in de wereld, maar ook in Nederland zelf, zegt de sector. “In treinstations, bij voetbalwedstrijden, bij nationale evenementen; het staat buiten kijf dat dit publieke lasten zijn. De minister van Justitie stelt zelf dat “Het Rijk verantwoordelijk  is voor de beveiliging van luchthavens.”

De luchtvaartmaatschappijen op Schiphol moeten jaarlijks in totaal €282  mln. betalen aan securitykosten. Op Frankfurt betaalt de luchtvaart daarvoor €182  mln., in Brussel €180 mln., in Dubai €16  mln. en in Istanbul €0, aldus onderzoek van SEO, 2016. Door de verhoogde kans op aanslagen sinds 11 september 2001, zijn de securitykosten op Schiphol sinds 2003 met 51 procent gestegen als gevolg van overheidswetgeving. Securitykosten maken 30 procent uit van de heffingen op Schiphol.

Ook in de luchtvrachtmarkt wordt het level playing field verstoord door de hoogte van heffingen, menen de initiatiefnemers van de petitie: “In de cargoketen dient nadrukkelijk gekeken te worden hoe de toezichts- en inspectielasten in Nederland naar beneden kunnen worden bijgesteld. De veterinaire en fytosanitaire keuringen zijn hier strenger dan in andere Europese landen. Tevens ontbreekt een volledige integratie van IT-systemen van douane en NVWA wat tot inefficiency en bureaucratie leidt.” De sector vraagt de overheid om een constructieve bijdrage. Daarnaast vragen de partijen grotere budgetten voor Nederlandse kennisinstellingen hebben op dit moment te maken met afnemende kennisbudgetten voor innovatie in de operatie. De sector verwacht dat de kennisinstellingen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse luchtvaartsector: “Het Nederlandse kennis- en innovatie-ecosysteem heeft op luchtvaartgebied alles in huis om van Schiphol de meest aantrekkelijke, meest efficiënte, meest duurzame luchthaven te maken, met de beste connecties met de wereld en het best passend in de directe omgeving.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
AmEx GBT naar de beurs

AmEx GBT naar de beurs

08/12/2021

American Express Global Business Travel (GBT) gaat samen met een speciaal vehikel naar de beurs, als aparte entiteit. De geschatte waarde van deze Initial Public Offering ligt rond de 5,3…

Wat doen we met Schiphol?

Wat doen we met Schiphol?

08/12/2021

Het demissionaire kabinet zit in zijn maag met Schiphol. Adviseurs hebben erop gewezen dat de luchthaven niet voldoet aan de milieunormen en fors zou moeten krimpen. De NOS meldt dat…

EASA: bliksemgevaar A350

EASA: bliksemgevaar A350

07/12/2021

EASA waarschuwt dat bliksemafleiders op de A350 mogelijk niet goed werken, waardoor het composiet-toestel bij een inslag gevaar kan lopen. Het is niet het enige probleem van het type: ook…

Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…