Home / Luchtvaart / KLM vliegt op Australië voor repatriëring van Nederlanders

KLM vliegt op Australië voor repatriëring van Nederlanders

KLM vliegt op Australië voor repatriëring van Nederlanders

KLM is donderdagavond begonnen met een luchtbrug naar Australië om daar gestrande reizigers te repatriëren. De operatie, in samenwerking met Buitenlandse Zaken, beoogt de komende dagen rond de 2.000 Nederlanders op te halen.

Vlucht KL 827 is donderdagavond om 20.50 uur vanaf Schiphol vertrokken en is op de heenweg, op de bemanningsleden na, zo goed als leeg. Het toestel landt 4 april in Sydney Airport en vliegt een dag later terug, om op 6 april weer aan te komen. Daarna volgen nog meerdere repatriëringsvluchten richting Australië, Nieuw-Zeeland en Maleisië.

KLM zegt de afgelopen weken al tienduizenden reizigers uit de hele wereld naar huis te hebben gebracht. KLM kan zo ‘van betekenis’ zijn tijdens deze wereldwijde crisis, zegt René de Groot, de COO van KLM.

KLM vloog, zoals de meeste Europese airlines, al jaren niet meer regulier op Australië vanwege de afstand, maar werkte samen met andere airlines om het volledige traject af te leggen. “Vanuit de geschiedenis van KLM zijn deze vluchten speciaal,” aldus De Groot. “We hebben sinds de jaren vijftig een sterke band met Australië en het land was lange tijd een waardevolle bestemming binnen ons netwerk. Het is nu voor het eerst in twintig jaar dat er weer een KLM-vliegtuig in Sydney landt.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een bijzondere regeling getroffen voor Nederlanders in het buitenland die door de corona-crisis niet in staat zijn om zelf hun terugkeer te regelen. BuZa werkt hiervoor samen met KLM,  het Verbond van Verzekeraars, de ANVR en diverse andere partners uit de reiswereld.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…