Home / Luchtvaart / LOT: 40 pct meer capaciteit Amsterdam – Warschau

LOT: 40 pct meer capaciteit Amsterdam – Warschau

LOT: 40 pct meer capaciteit Amsterdam – Warschau

LOT Polish Airlines verhoogt volgend voorjaar de capaciteit tussen Schiphol en Warschau met 40 procent. Op 21 januari wordt de frequentie verhoogd van drie naar vier vluchten per dag. In april wordt een toestel vervangen.

De nieuwe dagelijkse vlucht zal worden uitgevoerd met een Embraer E170/E175 die plaats biedt aan maximaal 82 passagiers in drie verschillende klassen. Deze vlucht geeft volgens LOT goede aansluitingen naar en van Moskou, Kiev, Tel Aviv, Tallinn, Vilnius, Lwow, Gdansk, Krakau, Wroclaw, Katowice, Poznan en Rzeszow.

De overige dagelijkse vluchten worden 2 x per dag uitgevoerd met een Boeing 737 MAX 8 met 186 stoelen en 1 x per dag met een Embraer E195 met 112 stoelen. De laatste wordt vanaf april vervangen door een Boeing 737 MAX 8.

De extra capaciteit is volgens LOT nodig vanwege de vraag door passagiers (zowel zakelijk als privé) naar extra stoelen richting Warschau en verder.

Op Schiphol is momenteel een groeistop ingesteld op 500.000 vliegbewegingen waardoor luchtvaartmaatschappijen geen nieuwe slots kunnen aanvragen. Een voorlichter van LOT Polish Airlines legt uit dat de maatschappij nog twee slots over had die met de nieuwe vluchten worden benut.

Mariska Vogelenzang de Jong
Door: | mariska[at]zakenreis.nl
Mariska Vogelenzang de Jong werkt ruim 20 jaar als journalist en heeft als specialiteit nieuwe media en technologie. Voordat zij in 2018 bij Zakenreis is gestart, werkte zij bij uitgeverijen van tijdschriften en boeken op het gebied van reizen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Uitstel A-pier op Schiphol

Uitstel A-pier op Schiphol

19/04/2019

De opening van de nieuwe ‘A-pier’ op Schiphol is met een jaar vertraagd en staat nu gepland voor december 2020. De luchthaven noemt uitgelopen werkzaamheden als reden voor het uitstel….

Albert Plesman landde in zee

Albert Plesman landde in zee

15/04/2019

KLM wordt in oktober honderd jaar oud. Zakenreis blikt in een aantal episodes alvast terug, samen met Ron Wunderink, op een eeuw luchtvaart in Nederland. Deel 1: Albert Plesman. Het…

KLM stopt jv naar Mauritius

KLM stopt jv naar Mauritius

15/04/2019

KLM en Air Mauritius schorten na twee jaar hun joint venture voor vluchten tussen Mauritius en Amsterdam met ingang van het komend winterseizoen op. De route, tweemaal per week gevlogen…