Home / Luchtvaart / LOT: 40 pct meer capaciteit Amsterdam – Warschau

LOT: 40 pct meer capaciteit Amsterdam – Warschau

LOT: 40 pct meer capaciteit Amsterdam – Warschau

LOT Polish Airlines verhoogt volgend voorjaar de capaciteit tussen Schiphol en Warschau met 40 procent. Op 21 januari wordt de frequentie verhoogd van drie naar vier vluchten per dag. In april wordt een toestel vervangen.

De nieuwe dagelijkse vlucht zal worden uitgevoerd met een Embraer E170/E175 die plaats biedt aan maximaal 82 passagiers in drie verschillende klassen. Deze vlucht geeft volgens LOT goede aansluitingen naar en van Moskou, Kiev, Tel Aviv, Tallinn, Vilnius, Lwow, Gdansk, Krakau, Wroclaw, Katowice, Poznan en Rzeszow.

De overige dagelijkse vluchten worden 2 x per dag uitgevoerd met een Boeing 737 MAX 8 met 186 stoelen en 1 x per dag met een Embraer E195 met 112 stoelen. De laatste wordt vanaf april vervangen door een Boeing 737 MAX 8.

De extra capaciteit is volgens LOT nodig vanwege de vraag door passagiers (zowel zakelijk als privé) naar extra stoelen richting Warschau en verder.

Op Schiphol is momenteel een groeistop ingesteld op 500.000 vliegbewegingen waardoor luchtvaartmaatschappijen geen nieuwe slots kunnen aanvragen. Een voorlichter van LOT Polish Airlines legt uit dat de maatschappij nog twee slots over had die met de nieuwe vluchten worden benut.

Mariska Vogelenzang de Jong
Door: | mariska[at]zakenreis.nl
Mariska Vogelenzang de Jong werkt ruim 20 jaar als journalist en heeft als specialiteit nieuwe media en technologie. Voordat zij in 2018 bij Zakenreis is gestart, werkte zij bij uitgeverijen van tijdschriften en boeken op het gebied van reizen.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Minder agressie in de lucht

Minder agressie in de lucht

14/12/2018

Het aantal gevallen van ‘unruly passengers’ in de lucht is dit jaar gedaald, zo blijkt uit voorlopige cijfers van IATA die deze week bekend zijn gemaakt. De meeste problemen zijn…

Homelike in Nederland

Homelike in Nederland

12/12/2018

Boekingsplatform Homelike, gericht op accommodatie voor de zakelijke markt, heeft sinds kort duizend appartementen in de verhuur in Amsterdam. Rotterdam en andere steden in de Benelux zullen ‘spoedig’ volgen, zegt…