Home / Luchtvaart / Lege vluchten Emirates vanuit Londen, Parijs en Brussel

Lege vluchten Emirates vanuit Londen, Parijs en Brussel

Lege vluchten Emirates vanuit Londen, Parijs en Brussel

Emirates hervat op maandag 6 april enkele vluchten vanuit Dubai: naar Londen Heathrow, Frankfurt, Parijs, Brussel en Zürich. Alleen op de heenweg worden passagiers vervoerd –  repatriëringen – op de terugvlucht blijven de toestellen leeg.

Emirates zette vorige maand de hele operatie stil. Net als veel andere airlines werkt de carrier nu mee aan het naar huis brengen van duizenden gestrande reizigers, wereldwijd. Er worden vanaf 6 april vier vluchten per week naar Londen Heathrow uitgevoerd en drie per week naar de andere steden.

Op de vluchten worden Boeing 777-300ER’s ingezet; de grote vloot van A380’s van Emirates blijft aan de grond. Hervatting van de vluchten naar Amsterdam staat niet op het programma.

Thuislanden
“Deze passagiersvluchten zijn bedoeld voor onze reizigers die weer terug willen keren naar hun thuislanden en families, mits er wordt voldaan aan de toegangseisen van de landen van bestemming,” aldus Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, de CEO van Emirates.

Omdat de Verenigde Arabische Emiraten, waar Dubai deel van uitmaakt, verdere besmettingen in eigen land wil voorkomen, mogen op de terugweg geen passagiers aan boord komen. Alle vliegtuigen ondergaan na elke vlucht vanuit Europa ‘uitgebreide en verbeterde reinigings- en desinfectieprocessen’ in Dubai. Emirates zegt verder dat de vrachtruimte aan boord van de passagierstoestellen ‘optimaal’ zal worden gebruikt, in beide richtingen, om zo ‘essentiële goederen’ te kunnen blijven vervoeren en de wereldwijde handel te ondersteunen.

Emirates wijst erop dat de service aan boord beperkt is, ‘om redenen van gezondheid en veiligheid.’ Emirates heeft op deze vluchten een aangepast inflight service programma: eten en drinken wordt wel aangeboden, maar de verpakking en presentatie zijn aangepast om het contact tijdens de maaltijdservice te minimaliseren, zegt de airline.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Nieuwe grond-bond KLM i.o.

Nieuwe grond-bond KLM i.o.

12/08/2020

Een groep jonge KLM-employees aan de grond is bezig een nieuwe vakbond op te richten onder de naam UnifiedKLM. Mede-initiatiefnemer Jelle van Miltenburg zegt tegen Zakenreis dat veel personeel zich…

Heathrow kromp in juli 88 pct

Heathrow kromp in juli 88 pct

11/08/2020

Afgelopen juli reisden 860.000 passagiers via Heathrow, een krimp van 88 procent ten opzichte van juli 2019. De luchthaven constateert dinsdag wel een “lichte stijging” van het verkeer sinds het…

‘Enorme kansen’ BCD Travel

‘Enorme kansen’ BCD Travel

10/08/2020

BCD Travel heeft een nieuwe deal gesloten met SAP Concur voor zakelijke hotelreserveringen. BCD zegt dat overeenkomsten als deze in coronatijd “enorme kansen” bieden om “toegevoegde waarde te blijven leveren”…

Veel agressie door corona

Veel agressie door corona

10/08/2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport zegt maandag zich zorgen te maken over de vele meldingen van “misdragende passagiers” aan boord van vliegtuigen, met vertrek van of aankomst op Nederlandse luchthavens….