Home / Luchtvaart / Lege vluchten Emirates vanuit Londen, Parijs en Brussel

Lege vluchten Emirates vanuit Londen, Parijs en Brussel

Lege vluchten Emirates vanuit Londen, Parijs en Brussel

Emirates hervat op maandag 6 april enkele vluchten vanuit Dubai: naar Londen Heathrow, Frankfurt, Parijs, Brussel en Zürich. Alleen op de heenweg worden passagiers vervoerd –  repatriëringen – op de terugvlucht blijven de toestellen leeg.

Emirates zette vorige maand de hele operatie stil. Net als veel andere airlines werkt de carrier nu mee aan het naar huis brengen van duizenden gestrande reizigers, wereldwijd. Er worden vanaf 6 april vier vluchten per week naar Londen Heathrow uitgevoerd en drie per week naar de andere steden.

Op de vluchten worden Boeing 777-300ER’s ingezet; de grote vloot van A380’s van Emirates blijft aan de grond. Hervatting van de vluchten naar Amsterdam staat niet op het programma.

Thuislanden
“Deze passagiersvluchten zijn bedoeld voor onze reizigers die weer terug willen keren naar hun thuislanden en families, mits er wordt voldaan aan de toegangseisen van de landen van bestemming,” aldus Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, de CEO van Emirates.

Omdat de Verenigde Arabische Emiraten, waar Dubai deel van uitmaakt, verdere besmettingen in eigen land wil voorkomen, mogen op de terugweg geen passagiers aan boord komen. Alle vliegtuigen ondergaan na elke vlucht vanuit Europa ‘uitgebreide en verbeterde reinigings- en desinfectieprocessen’ in Dubai. Emirates zegt verder dat de vrachtruimte aan boord van de passagierstoestellen ‘optimaal’ zal worden gebruikt, in beide richtingen, om zo ‘essentiële goederen’ te kunnen blijven vervoeren en de wereldwijde handel te ondersteunen.

Emirates wijst erop dat de service aan boord beperkt is, ‘om redenen van gezondheid en veiligheid.’ Emirates heeft op deze vluchten een aangepast inflight service programma: eten en drinken wordt wel aangeboden, maar de verpakking en presentatie zijn aangepast om het contact tijdens de maaltijdservice te minimaliseren, zegt de airline.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Marc Lammens weg bij ATPI

Marc Lammens weg bij ATPI

03/06/2020

Marc Lammens is vertrokken bij de ATPI Groep. Lammens was sinds augustus 2017 managing director van de zakenreisactiviteiten van ATPI in Nederland en België. Zijn werkzaamheden worden per direct overgenomen…