Home / Luchtvaart / Laptops mogen weer mee op Etihad vluchten naar VS

Laptops mogen weer mee op Etihad vluchten naar VS

Laptops mogen weer mee op Etihad vluchten naar VS

De Verenigde Staten hebben de eerder afgekondigde laptopban voor vluchten vanuit Abu Dhabi opgeheven. Dat is goed nieuws voor Etihad, de enige luchtvaartmaatschappij die directe vluchten aanbiedt vanuit Abu Dhabi (in de Verenigde Arabische Emiraten) naar de VS.

Voor de overige luchthavens in Turkije, Egypte, Jordanië, Saoedi-Arabië, Marokko, Qatar, Koeweit en Dubai (eveneens in de Emiraten) blijft de maatregel dat elektronica groter dan een smartphone niet mee mag in de cabine, vooralsnog van kracht. De ban wordt voor vluchten vanaf Abu Dhabi Airport opgeheven, omdat de luchthaven strengere veiligheidsmaatregelen heeft getroffen.

Eind maart kondigden de VS de laptopban af als maatregel tegen terrorismedreiging. De ban had grote gevolgen voor luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten die directe verbindingen onderhouden met Amerika. Luchtvaartmaatschappijen als Etihad, Emirates en Qatar Airways boden passagiers daarna als service een veilige laptop of tablet aan voor gebruik tijdens de vlucht.

Emirates rapporteerde een terugval van 35 procent in verkochte tickets naar bestemmingen in de VS. Etihad heeft altijd volgehouden dat het aantal boekingen naar Noord-Amerika ‘gezond’ bleef. Begin juni verdubbelde de maatschappij het aantal A380-vluchten tussen Abu Dhabi en New York naar veertien vluchten per week.

Vorige week werd bekend dat de VS strengere veiligheidseisen eisen van alle landen van waaruit directe vluchten naar de VS vertrekken. Passagiers moeten extra worden gescreend en ook elektronische apparaten moeten nader onderzocht voordat deze op vluchten worden toegelaten. 280 luchthavens en 180 luchtvaartmaatschappijen moeten binnen een aantal weken tot maanden aan de nieuwe eisen voldoen, anders volgt een laptopban, of verliest een maatschappij het recht om directe vluchten naar de VS uit te voeren.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM grijpt in om corona

KLM grijpt in om corona

26/02/2020

KLM voert ‘drastische’ bezuinigingsmaatregelen door om de gevolgen van Covid-19, het coronavirus, het hoofd te bieden. Dit heeft financieel directeur Erik Swelheim in een uitgelekte, interne brief laten weten. “Het…

VCK Travel in zee met RPPC

VCK Travel in zee met RPPC

25/02/2020

VCK Travel is deze maand lid geworden van Rotterdam Port Promotion Council (RPPC), het netwerk van havenbedrijven in de Maasstad. VCK is ooit ontstaan vanuit de haven en het reisbedrijf…

Mailbox Transavia gehackt

Mailbox Transavia gehackt

24/02/2020

De mailbox van Transavia is in 2015 gehackt, waardoor de gegevens van 80.000 passagiers in handen van vreemden zijn gekomen. De airline zegt maandag dat de hack pas kort geleden…

Corona doodsteek voor HNA

Corona doodsteek voor HNA

21/02/2020

De Chinese overheid is van plan de verlieslijdende HNA Group te nationaliseren. HNA, met een reeks airlines in portefeuille en belangen in hotels en banken, sukkelde de afgelopen jaren al….

Kleine groei BCD Travel

Kleine groei BCD Travel

20/02/2020

Zakenreisorganisatie BCD Travel is in 2019 licht gegroeid, met een omzetstijging van één procent naar 27,5 miljard dollar, waarvan 10,9 miljard uit de omzet van partners. BCD Travel is onderdeel…