Home / Luchtvaart / Laptops mogen weer mee op Etihad vluchten naar VS

Laptops mogen weer mee op Etihad vluchten naar VS

Laptops mogen weer mee op Etihad vluchten naar VS

De Verenigde Staten hebben de eerder afgekondigde laptopban voor vluchten vanuit Abu Dhabi opgeheven. Dat is goed nieuws voor Etihad, de enige luchtvaartmaatschappij die directe vluchten aanbiedt vanuit Abu Dhabi (in de Verenigde Arabische Emiraten) naar de VS.

Voor de overige luchthavens in Turkije, Egypte, Jordanië, Saoedi-Arabië, Marokko, Qatar, Koeweit en Dubai (eveneens in de Emiraten) blijft de maatregel dat elektronica groter dan een smartphone niet mee mag in de cabine, vooralsnog van kracht. De ban wordt voor vluchten vanaf Abu Dhabi Airport opgeheven, omdat de luchthaven strengere veiligheidsmaatregelen heeft getroffen.

Eind maart kondigden de VS de laptopban af als maatregel tegen terrorismedreiging. De ban had grote gevolgen voor luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten die directe verbindingen onderhouden met Amerika. Luchtvaartmaatschappijen als Etihad, Emirates en Qatar Airways boden passagiers daarna als service een veilige laptop of tablet aan voor gebruik tijdens de vlucht.

Emirates rapporteerde een terugval van 35 procent in verkochte tickets naar bestemmingen in de VS. Etihad heeft altijd volgehouden dat het aantal boekingen naar Noord-Amerika ‘gezond’ bleef. Begin juni verdubbelde de maatschappij het aantal A380-vluchten tussen Abu Dhabi en New York naar veertien vluchten per week.

Vorige week werd bekend dat de VS strengere veiligheidseisen eisen van alle landen van waaruit directe vluchten naar de VS vertrekken. Passagiers moeten extra worden gescreend en ook elektronische apparaten moeten nader onderzocht voordat deze op vluchten worden toegelaten. 280 luchthavens en 180 luchtvaartmaatschappijen moeten binnen een aantal weken tot maanden aan de nieuwe eisen voldoen, anders volgt een laptopban, of verliest een maatschappij het recht om directe vluchten naar de VS uit te voeren.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Nieuwe route Vueling

Nieuwe route Vueling

24/10/2021

De Spaanse carrier Vueling, onderdeel van de International Airlines Group (IAG), vliegt vanaf 3 december tussen Amsterdam en Praag. De Tsjechische hoofdstad wordt vier keer week aangevlogen op zondag, dinsdag,…

Te veel fijnstof op Schiphol

Te veel fijnstof op Schiphol

21/10/2021

Op en rondom Schiphol is te veel fijnstof, door de uitstoot van vliegtuigen, zo concludeert de luchthaven zelf op basis van onderzoek door TNO. Het bedrijf wil ‘extra maatregelen’ nemen…

KLM en IATA versus ACNL

KLM en IATA versus ACNL

20/10/2021

KLM keert zich tegen een nieuw systeem van slottoewijzing dat ACNL volgend jaar wenst door te voeren. De airline krijgt hierbij steun van brancheorganisatie IATA die de slotcoördinator voor de…

Frankfurt-Hahn Airport failliet

Frankfurt-Hahn Airport failliet

20/10/2021

De HNA-Group heeft faillissement aangevraagd voor luchthaven Frankfurt-Hahn waarin het Chinese bedrijf zelf grootaandeelhouder is. De airport zag ruim vóór de coronacrisis de aantallen passagiers en omzet al teruglopen, de…