Home / Luchtvaart / Lagere winst KLM, wel veel hoger dan die van Air France 

Lagere winst KLM, wel veel hoger dan die van Air France 

Lagere winst KLM, wel veel hoger dan die van Air France 

De operationele winst van KLM is vorig jaar gedaald met 238 miljoen euro naar 853 miljoen. De marge kwam uit op 7,7 procent, dat is 2,3 procentpunt minder dan in 2018. Bij Air France daalde de marge met 0,3 procentpunt naar 1,7 procent.

De operationele winst van Air France kwam uit op 280 miljoen euro.

Pieter Elbers, de CEO van KLM, wees donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers op de stijging van de omzet van zijn airline, tot boven de elf miljard euro (1,7 procent meer) en het recordaantal passagiers: 35 miljoen voor KLM en 9 miljoen voor Transavia.  Maar hij erkende dat het resultaat onder dat van 2018 is uitgekomen, door een ‘combinatie van hogere brandstofkosten en een moeilijke vrachtmarkt.’

Elbers sprak niettemin over ‘relatief goede bedrijfsresultaten’ en zei dat KLM 1,3 miljard euro heeft kunnen investeren in personeel, vloot, digitalisering, n lounges.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…