Home / Luchtvaart / Korean: tasers voor de crew

Korean: tasers voor de crew

Korean: tasers voor de crew

De crew aan boord van Korean Air Lines wordt voorzien van tasers om lastige passagiers onder controle te brengen. Dit heeft de partner van KLM in SkyTeam bekendgemaakt. De stap komt nadat de carrier veel kritiek kreeg op het niet goed afhandelen van een recent geval van air rage.

“We hebben besloten taser guns ter beschikking te stellen aan de cabin crew zodat ze snel en efficiënt om kunnen gaan met situaties van geweld en ordeverstoring aan boord,” aldus Korean in een verklaring. Korean is ook van plan meer stewards in dienst te nemen en de trainingen van de crew te verbeteren.

Vorige week had er een ernstig incident plaats op een vlucht van Korean tussen Hanoi en Seoul. Een passagier viel medereizigers fysiek aan. De cabin crew wist niet adequaat in te grijpen en hadden de hulp van passagiers nodig om de man, die stomdronken bleek te zijn, uit te schakelen. Volgend ooggetuigen slaagde de man r crew er tijdens vrijwel de hele vlucht in lastig te blijven en zich los te wrikken uit de touwen die waren gebruikt om hem vast te binden.

Korean heeft zich het opstootje aangetrokken en neemt nu maatregelen. “Amerikaanse carriers grijpen sinds 9/11 streng in bij gewelddadig gedrag van passagiers, maar Aziatische carriers, waaronder de onze hebben dat vanwege de andere standaard van de Aziatische cultuur niet gedaan,” zei de voorzitter van Korean, Chi Chang-hoon, tijdens een persconferentie in Seoul.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…