Home / Luchtvaart / KLM introduceert laagste-prijs-garantie

KLM introduceert laagste-prijs-garantie

KLM introduceert laagste-prijs-garantie

KLM introduceert later dit jaar een ‘laagste-prijs-garantie’ voor tickets die online zijn geboekt. “Als je een ticket koopt via klm.nl en je vindt dezelfde vlucht en op dezelfde datum elders goedkoper, dan betalen wij het verschil bij,” legt KLM-directeur Benelux Harm Kreulen uit. “Uiteraard geldt deze garantie alleen op het moment van boeken en niet bijvoorbeeld een week later.”

De actie van KLM impliceert dat de goedkoopste tickets alleen op haar website te verkrijgen zijn. Navraag bij de ANVR leert, dat dit niet klopt. “In het zogeheten Laage Vuursche convenant is afgesproken dat KLM een eerlijk speelveld hanteert wat betreft prijzen, beschikbaarheid van tarieven en voorwaarden. Kortom: de ticketprijs is in elk kanaal hetzelfde,” zegt adjunct-directeur Walter Schut van de ANVR. “We – de reisagenten en KLM – concurreren op service, gemak, dienstverlening, keuze enzovoorts. Op grond hiervan verschillen de boekingskosten tussen agenten en KLM, tussen agenten onderling en tussen de verschillende boekingskanalen van KLM. Dat is prima: aan de klant de keus. Weliswaar is het Laage Vuursche convenant afgelopen, maar KLM heeft aangegeven de uitgangspunten onverkort door te zetten, ook op dit punt. De mededeling  ‘beste prijs garantie’ laten wij voor rekening van de KLM. Ook diverse agenten roepen dit. Dit soort reclame-uitingen laten we verder aan de markt over.”

Kreulen laat verder weten dat KLM de boekingskosten verlaagt van 10 euro per passagier naar 10 euro per boeking. Om passagiers tegemoet te komen is ook een aantal irritatiepunten weggenomen, geeft Kreulen aan. “Als je per ongeluk je naam verkeerd hebt gespeld, mag je die voortaan kosteloos wijzigen. ‘We don’t charge you for being human.’ Verder krijg je een ‘refund’ als je je na het boeken van een vlucht binnen 24 uur bedenkt.”

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
IATA: Walsh vervangt Juniac

IATA: Walsh vervangt Juniac

23/11/2020

Alexandre de Juniac stapt per 31 maart 2021 op als directeur-generaal van IATA. Willie Walsh is zijn opvolger. De brancheorganisatie van airlines heeft dit maandagavond bekendgemaakt. Een reden voor het…

IATA: wacht niet op vaccins

IATA: wacht niet op vaccins

23/11/2020

Regeringen moeten niet wachten op vaccins tegen corona om het luchtverkeer weer op gang te brengen, maar hun testbeleid zo snel mogelijk optimaliseren. Dit was de belangrijkste boodschap van IATA…

Corona hindert treinpromotie

Corona hindert treinpromotie

22/11/2020

KLM, Schiphol en NS willen verder met hun promotie van de trein voor kortere afstanden, maar in een nieuwe ‘Actieagenda’ staat dat corona de plannen op losse schroeven kan zetten….

Testbewijs wordt verplicht

Testbewijs wordt verplicht

20/11/2020

Het kabinet wil medio december niet-EU-passagiers bij aankomst in Nederland verplichten een recente, negatieve coronatest te laten zien. Dit schrijft vicepremier De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer….