Home / Luchtvaart / KLM’s Jet Legs past iedereen

KLM’s Jet Legs past iedereen

KLM’s Jet Legs past iedereen

KLM heeft een trainingsbroek uitgebracht onder de naam Jet Legs, waarvan het dragen tijdens de vlucht volgens de airline een jetlag voorkomt.

Het blauwe kledingstuk is gemaakt van 93 procent gerecycled polyester en zeven procent elastaan. KLM laat in eerste instantie 5.000 broeken maken, die te verkrijgen zijn in de maten XS tot en met XL. Ze zijn voor veertig euro te koop op de webshop en via Instagram.

‘Voorkom een jetlag met de KLM Jet Legs en laat de modeharten van reisliefhebbers sneller kloppen. Wie had gedacht dat een jetlag er zo goed uit kon zien,’ is de begeleidende tekst van KLM in haar webshop.

Het is lichtvoetig bedoeld, zegt een woordvoerder. KLM claimt niet een jetlag te kunnen oplossen met Jet Legs, maar vast staat wel dat soepele kleren aan boord, vooral op langere vluchten meehelpen de lange reis goed te doorstaan en beter zijn dan kledingstukken die minder goed met het lichaam meebewegen.

Comfortabel
Vraag is wel of passagiers bereid zijn aan boord een trainingsbroek te dragen. KLM heeft dit voorgelegd aan 1.100 Nederlandse, Duitse, Britse en Noorse passagiers. Meer dan de helft van de respondenten hecht weliswaar aan een comfortabele outfit in het vliegtuig, maar het dragen van een trainingsbroek gaat veel veel mensen te ver.

Wanneer de trainingsbroek ‘modieus gedragen kan worden’ is een deel van de passagiers evenwel bereid er een te dragen. Met Jet Legs wil KLM daar op inspelen.

KLM heeft ook aan de supply kant lijnen uitgezet door vier modeontwerpers: in Nederland, Duitsland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk, te vragen met een eigen variant op de KLM-trainingsbroek te komen.

Voor de Nederlandse markt maakte stylist Fred van Leer een hele outfit rond de Jet Legs. ‘Comfort en mode gaan vaak niet hand in hand. Niet in alledaagse outfits, maar al helemaal niet tijdens het reizen. Wie wil er nou niet fabulous uitzien in het vliegtuig en een complimentje scoren van medereizigers,’ aldus Van Leer.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
EasyJet schrapt 30 pct banen

EasyJet schrapt 30 pct banen

28/05/2020

Bij easyJet gaat de komende tijd dertig procent van de werkgelegenheid verloren als gevolg van corona, zo heeft de prijsvechter donderdag bekendgemaakt. De vloot wordt ingekrompen. De airline verwacht geen…