Home / Luchtvaart / KLM’s catwalk in the sky 

KLM’s catwalk in the sky 

KLM’s catwalk in the sky 

KLM heeft gisteren op een vlucht tussen Amsterdam en New York een historische modeshow weggegeven. Cabin crewleden gekleed in vintage uniformen liepen door de gangpaden.

De catwalk in the sky vormt een opmaat, samen met andere festiviteiten, naar de honderdste verjaardag van KLM op 7 oktober.

Het KLM-uniform heeft sinds 1935 – het jaar dat de stewardess haar intrede deed bij de airline – vele gezichten gekend. “Ze waren altijd elegant en stijlvol,” zegt Cliff Muskiet, KLM-purser en initiatiefnemer van de modeshow, in een verklaring.

Tijdens de catwalk in de lucht droeg de cabin crew uniformen uit de periode 1957 tot nu. Het betrof vooral KLM-kleding, maar ook KLC (KLM Cityhopper) en de vroegere dochtermaatschappij NLM passeerden de revue. Alle uniformen kwamen uit de collectie van Muskiet, een fervent verzamelaar van uniformen. Thuis bewaart hij 1577 stuks van 563 luchtvaartmaatschappijen.

“Weinig mensen weten dat we pas sinds 1971 de huidige, zo herkenbare blauwe kleur dragen,” aldus Muskiet. “En er hebben vaak beroemde ontwerpers aan gewerkt, zoals Nina Ricci en Mart Visser.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Eerste vlucht Boeing 777-9

Eerste vlucht Boeing 777-9

27/01/2020

Een Boeing 777-9 heeft zondag een eerste testvlucht afgelegd, nabij Seattle. De Amerikaanse fabrikant, die de vlucht van het nieuwe vliegtuig enkele malen uitstelde, zegt ‘tevreden’ te zijn over de…

KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

27/01/2020

KLM voorziet de crew op vluchten naar China sinds enkele dagen van mondkapjes, in verband met het daar heersende coronavirus. Dit zegt een woordvoerder tegen Zakenreis. Het dragen van de…

Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…

Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…