Home / Luchtvaart / KLM’s catwalk in the sky 

KLM’s catwalk in the sky 

KLM’s catwalk in the sky 

KLM heeft gisteren op een vlucht tussen Amsterdam en New York een historische modeshow weggegeven. Cabin crewleden gekleed in vintage uniformen liepen door de gangpaden.

De catwalk in the sky vormt een opmaat, samen met andere festiviteiten, naar de honderdste verjaardag van KLM op 7 oktober.

Het KLM-uniform heeft sinds 1935 – het jaar dat de stewardess haar intrede deed bij de airline – vele gezichten gekend. “Ze waren altijd elegant en stijlvol,” zegt Cliff Muskiet, KLM-purser en initiatiefnemer van de modeshow, in een verklaring.

Tijdens de catwalk in de lucht droeg de cabin crew uniformen uit de periode 1957 tot nu. Het betrof vooral KLM-kleding, maar ook KLC (KLM Cityhopper) en de vroegere dochtermaatschappij NLM passeerden de revue. Alle uniformen kwamen uit de collectie van Muskiet, een fervent verzamelaar van uniformen. Thuis bewaart hij 1577 stuks van 563 luchtvaartmaatschappijen.

“Weinig mensen weten dat we pas sinds 1971 de huidige, zo herkenbare blauwe kleur dragen,” aldus Muskiet. “En er hebben vaak beroemde ontwerpers aan gewerkt, zoals Nina Ricci en Mart Visser.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Actief parkeerprogram KLM

Actief parkeerprogram KLM

02/04/2020

Als gevolg van de corona-crisis staat een groot deel van de KLM- vliegtuigen stil op Schiphol. De airline zegt hierbij een ‘actief parkeerprogramma’ uit te voeren dat ervoor moet zorgen…

BA schort 36.000 banen op

BA schort 36.000 banen op

02/04/2020

British Airways is van plan 36.000 werknemers met onbetaald verlof te sturen in verband met de coronacrisis. De Britse overheid zal tijdelijk 80 procent van de BA-salarissen betalen, met een…