Home / Luchtvaart / KLM wil Europa-vluchten onderbrengen bij Cityhopper

KLM wil Europa-vluchten onderbrengen bij Cityhopper

KLM wil Europa-vluchten onderbrengen bij Cityhopper

KLM wil besparingen op de loonkosten realiseren door Europese vluchten uit te laten voeren door KLM Cityhopper-personeel. De overdracht van de Boeing 737-productie aan Cityhopper pakt goedkoper uit. Bij KLM Cityhopper staat bijvoorbeeld in de CAO dat cabinepersoneel vier enkele vluchten op een dag mag doen, terwijl dat er bij KLM maar drie zijn.

“Ik sluit inderdaad niet uit dat in de toekomst de Boeing 737-vloot onder het contract van KLM Cityhopper gaat opereren,” zegt plaatsvervangend president-directeur en operationeel directeur Pieter Elbers van KLM. “Dit maakt deel uit van een totaalpakket aan afspraken met de vakbonden en wij zijn daar nog met hen over in gesprek.”

Uit een brief van de drie betrokken vak­bonden (VNC, FNV Cabine en UNC) van 11 november jl. blijkt echter dat partijen lijnrecht tegenover elkaar staan. De VNC en andere bonden vinden dat het cabine­personeel genoeg offers heeft gebracht en voelen er niets voor om mee te gaan in “de buitenproportionele bezuinigingsdrift van de directie”. Ook stelt VNC dat het niet zo kan zijn, dat het cabinepersoneel moet inleveren om de aanhoudende verliezen bij Air France en de vrachtdivisie op te vangen. De VNC wil er dan ook alles aan doen om de verschuiving van KLM’s Europa-vluchten richting KLM Cityhopper te voorkomen. KLM kan dit besluit echter éénzijdig nemen. Het laatste woord is hier dus nog niet over gezegd.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….