Home / Luchtvaart / KLM wil busdienst uitbreiden

KLM wil busdienst uitbreiden

KLM wil busdienst uitbreiden

KLM gaat meer bussen inzetten om passagiers buiten de Randstad naar Schiphol te vervoeren. Dit bevestigt Harm Kreulen, directeur KLM Nederland, aan Zakenreis. KLM lanceerde mei vorig jaar haar eerste busdienst, vanaf Schiphol naar Arnhem en Nijmegen en terug. Sinds 9 juni jl. is daar een busdienst naar Eindhoven en Maastricht aan toegevoegd.

“De KLM-bussen zijn een groot succes,” zegt Kreulen. “Op het traject Arnhem en Nijmegen hebben we vorig jaar 5000 passagiers vervoerd, dit jaar verwachten wij er zo’n 8000. De business case voor de trajecten Eindhoven en Maastricht was 10.000 passagiers, maar dat zullen er eerder 15.000 zijn.” Het mooie is, zegt hij, dat de busdienst helemaal vervlochten is in onze dienstregeling. “We hadden pas een passagier uit Brazilië die naar Philips moest. Hij had een retourticket São Paulo-Eindhoven gekocht en was laaiend enthousiast over onze vlieg-busverbinding. Ook hadden wij onlangs in één bus 24 Duitse passagiers die niet vanaf Weeze of Düsseldorf vlogen, maar met de bus vanaf Eindhoven naar Schiphol kwamen.”
Harm-Kreulen-KLM
Passagiers die in de grensstreek wonen, kunnen de laatste jaren uit een steeds ruimer vluchtaanbod kiezen vanaf de Duitse luchthavens. Het marktaandeel van KLM in de grensprovincies is daarmee flink weggezakt. Met de busdiensten probeert KLM dat verloren marktaandeel weer terug te winnen.

De bussen rijden twee keer per dag en zijn gratis. Reizigers die gebruik willen maken van de bus, moeten wel een ticket boeken met deze bestemmingen als vertrek- of eindpunt. Zij besparen kosten voor benzine, een parkeerplek op Schiphol of een treinkaartje.

‘Wij denken dat er nog meer steden in de periferie zijn die zich voor een busverbinding lenen,” zegt Kreulen. “Dan denk ik bijvoorbeeld aan het noorden van Nederland en Zeeland. Ook overwegen wij om de frequenties te verhogen. De potentie is er in elk geval.”

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…