Home / Luchtvaart / KLM weigert reizigers om maatregel president Trump

KLM weigert reizigers om maatregel president Trump

KLM weigert reizigers om maatregel president Trump

KLM is dit weekeinde begonnen met het tegenhouden van passagiers uit enkele moslimlanden op vluchten naar de Verenigde Staten, in reactie op het decreet van president Trump. Ook andere airlines zien zich gedwongen reizigers te weigeren.

Donald Trump kondigde vrijdag af dat burgers uit Syrië, Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan en Jemen de komende 90 dagen de toegang tot de VS is ontzegd. Hij sluit een verlenging van de termijn niet uit. Verder mag de komende 120 dagen geen enkele vluchteling, uit welk land dan ook, de VS binnenkomen.

Voor airlines betekent dit dat zij al op het punt van vertrek moeten selecteren, want een vervoerde passagier die na aankomst in de VS niet de juiste kwalificaties heeft wordt per ommegaande op kosten van de airline teruggestuurd.

Intussen is er in de VS veel kritiek op de scherpe maatregel. Op luchthavens, met name New York JFK, zijn de afgelopen dagen felle protestacties geweest. Een Amerikaanse rechter heeft intussen met succes geappelleerd tegen een deel van Trumps decreet. Het betreft vluchtelingen die van te voren al goedkeuring hadden gekregen voor hun reis naar de VS. Rechter Ann Donnelly heeft bepaald dat vluchtelingen met deze status niet kunnen worden uitgewezen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Tien A350’s voor Air France

Tien A350’s voor Air France

12/12/2019

Air France-KLM heeft bij Airbus tien extra A350-900’s besteld, bestemd voor Air France, dat nu drie toestellen van dit type in de vloot heeft. Met eerdere bestellingen komt het totaal…

Batterijen groeiend gevaar

Batterijen groeiend gevaar

11/12/2019

Lithium-batterijen die spontaan in brand kunnen vliegen vormen een groeiende bedreiging voor de veiligheid van de luchtvaart. Dit heeft Nick Careen van IATA gezegd tijdens de media-dagen van de organisatie…

Biofuel KLM vanaf Schiphol

Biofuel KLM vanaf Schiphol

10/12/2019

KLM heeft voor het eerst biofuel ingekocht voor vluchten vanaf Schiphol. De brandstof wordt geproduceerd door het Finse bedrijf Neste, dat zich tevens heeft aangesloten bij het programma voor duurzame…