Home / Luchtvaart / KLM-vluchten geannuleerd  door staking aan de grond

KLM-vluchten geannuleerd  door staking aan de grond

KLM-vluchten geannuleerd  door staking aan de grond

Grondpersoneel van KLM heeft vanmorgen twee uur lang gestaakt om een nieuwe cao af te dwingen. KLM heeft 56 Europese vluchten moeten annuleren, terwijl op de long haul veel vertraging werd opgelopen.

De FNV, die de werkonderbreking organiseerde, zegt dat 500 grondmedewerkers van KLM meededen, de helft van het aantal ingeroosterden. Gisteren dacht de bond nog dat tachtig procent van de KLM’ers aan de grond zou meedoen, maar dit werd niet gehaald.

Niettemin lag bij de bagageafhandeling, de sleepdienst, het platform, de sleepdienst, het onderhoud en andere afdelingen van KLM het werk tussen 8 en 10 uur gedeeltelijk stil.

Het conflict tussen de FNV en KLM gaat over loon. De bond eist een verhoging van acht procent in twee jaar tijd; KLM wil niet verder gaan dan zes procent, uitgesmeerd over drie jaar. De onderhandelingen tussen de twee partijen liepen in juli stuk. Het verschil tussen de twee partijen is zo groot dat de FNV heeft geweigerd met KLM over het laatste aanbod te praten.

Ook de salariseisen van de twee andere beroepsgroepen: de piloten en de cabin crew, zijn veel hoger dan de KLM-directie wil betalen. Ook de bonden voor de cockpit en de cabine overwegen daarom actie te voeren.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
SuitePad in kamers Novotel

SuitePad in kamers Novotel

18/09/2019

De kamers van Novotel Amsterdam Schiphol Airport krijgen vanaf 1 oktober een tablet-product van het merk SuitePad met informatie over hotel en omgeving. Tezelfdertijd schaft Novotel de gratis leen-gsm Handy…