Home / Luchtvaart / KLM vervoert meer passagiers

KLM vervoert meer passagiers

KLM vervoert meer passagiers

KLM rapporteert groei in het eerste half jaar van 2016. De passagiersaantallen namen voor de gehele groep (inclusief Transavia) toe met 1,3 miljoen naar 17,8 miljoen, een stijging van 8 procent.

Uitgesplitst blijkt KLM een groei van 7,1 procent (bijna een miljoen meer passagiers) te hebben gerealiseerd. Transavia verwelkomde in vergelijking met het eerste half jaar van 2015 dit jaar 0,3 miljoen meer passagiers, een stijging van 9,5 procent.

De maatschappij mikt op een nieuw record van dertig miljoen passagiers in 2016. De groei binnen Europa was het sterkst. Het Europese netwerk (exclusief Transavia) groeide met 9 procent. Volgens KLM zijn de goede resultaten te danken aan de nieuwe netwerkstrategie, densification (meer zitplaatsen realiseren aan boord) en een kortere omdraaitijd aan de gate. De bezettingsgraad steeg met 1.5 procentpunt naar 86.2%.

Zorgen zijn er voor KLM vooral over het vrachtvervoer, er is 10 procent minder vracht vervoerd. Op 27 juli worden de financiële cijfers voor het eerste halfjaar bekend gemaakt.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…