Home / Luchtvaart / KLM vervoert meer passagiers

KLM vervoert meer passagiers

KLM vervoert meer passagiers

KLM rapporteert groei in het eerste half jaar van 2016. De passagiersaantallen namen voor de gehele groep (inclusief Transavia) toe met 1,3 miljoen naar 17,8 miljoen, een stijging van 8 procent.

Uitgesplitst blijkt KLM een groei van 7,1 procent (bijna een miljoen meer passagiers) te hebben gerealiseerd. Transavia verwelkomde in vergelijking met het eerste half jaar van 2015 dit jaar 0,3 miljoen meer passagiers, een stijging van 9,5 procent.

De maatschappij mikt op een nieuw record van dertig miljoen passagiers in 2016. De groei binnen Europa was het sterkst. Het Europese netwerk (exclusief Transavia) groeide met 9 procent. Volgens KLM zijn de goede resultaten te danken aan de nieuwe netwerkstrategie, densification (meer zitplaatsen realiseren aan boord) en een kortere omdraaitijd aan de gate. De bezettingsgraad steeg met 1.5 procentpunt naar 86.2%.

Zorgen zijn er voor KLM vooral over het vrachtvervoer, er is 10 procent minder vracht vervoerd. Op 27 juli worden de financiële cijfers voor het eerste halfjaar bekend gemaakt.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Weer quarantaineplicht in UK

Weer quarantaineplicht in UK

14/08/2020

Het Verenigd Koninkrijk voert vanaf zaterdag 15 augustus opnieuw een verplichte zelfquarantaine van twee weken in voor reizigers uit enkele landen, waaronder Nederland en Frankrijk. Omgekeerd zal dat niet gelden….

Nieuwe forenzenkaart bij NS

Nieuwe forenzenkaart bij NS

14/08/2020

NS heeft vrijdag bekendgemaakt na de zomer te komen met een abonnement voor forenzen die deels thuis blijven werken. Het spoorbedrijf speelt zo in op de “enorme” neergang van het…

KLM naar Poznań in Polen

KLM naar Poznań in Polen

13/08/2020

KLM opent op 25 oktober een nieuwe, dagelijkse route naar de stad Poznań. Het is de vijfde bestemming in Polen, na Warschau, Krakau, Gdańsk en Wrocław. Met Poznań, 300 kilometer…

Teststraat Schiphol in bedrijf

Teststraat Schiphol in bedrijf

13/08/2020

Sinds donderdag 10.00 uur kunnen passagiers die op Schiphol aankomen uit risicogebieden gebruik maken van een teststraat voor corona. Er geldt geen verplichting, zoals in Duitsland. De GGD Kennemerland verzorgt…