Home / Luchtvaart / KLM verplicht mondkapjes

KLM verplicht mondkapjes

KLM verplicht mondkapjes

Vanaf 11 mei moeten passagiers op alle vluchten van KLM verplicht mondkapjes dragen om verspreiding van corona te voorkomen. KLM denkt zo social distancing te kunnen omzeilen. Het  geldt voorlopig tot 31 augustus. Partner Air France neemt dezelfde maatregel.

KLM zegt te handelen volgens de richtlijnen van het RIVM ) en van internationale organisaties als IATA en de WHO. Het RIVM heeft zich tot nu toe op het standpunt gesteld dat in het openbare leven social distancing, met een minimale afstand van anderhalve meter tussen twee personen, de beste manier is om verspreiding van corona te voorkomen.

Maar in bepaalde omstandigheden, zoals in het openbaar vervoer en aan boord van vliegtuigen, kan dat knap lastig zijn. Op veel vluchten van KLM is de bezettingsgraad zo laag – ondanks het uitdunnen van de dienstregeling – dat het verspreiden van de passagiers over het toestel mogelijk is. “Daar waar social distancing niet gewaarborgd kan worden, wordt het dragen van gezichtsbescherming geadviseerd dan wel verplicht gesteld,” zegt KLM maandag in een verklaring.

Wie het gezicht straks vanaf het moment van boarden niet heeft bedekt mag niet aan boord. Op een aantal bestemmingen, zoals naar de Verenigde Staten, is het dragen van ‘gezichtsbescherming’ nu al verplicht. KLM zegt dat passagiers zelf hun mondkapjes of -maskers mee moeten nemen.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…