Home / Luchtvaart / KLM verhoogt koffertoeslag

KLM verhoogt koffertoeslag

KLM verhoogt koffertoeslag

Met ingang van 22 maart verhoogt KLM de koffertoeslag voor ruimbagage op Europese bestemmingen van 20 euro naar 25 euro. De toeslag geldt per koffer per enkele reis. Dit bevestigt Harm Kreulen, KLM directeur Nederland, tegenover Zakenreis.

Passagiers met een business class- of een full economy-ticket en leden van KLM’s frequent flyer programma Flying Blue die de status Platinum, Gold of Silver hebben, zijn gevrijwaard van de koffertoeslag op ruimbagage. De Ivory-leden, het laagste spaarniveau van Flying Blue, moeten voortaan 15 euro betalen.

“Voorheen kregen de Ivories 50 procent korting,” zegt Kreulen. “Dat zou nu dus 50 procent van 25 euro worden, oftewel 12,5 euro. Dat is wat onhandig. Duidelijker is gewoon een vaste korting van 10 euro en geen percentage meer.”

De toeslag van 25 euro geldt voor ruimbagage die van tevoren online wordt ingecheckt. Als je pas op de luchthaven besluit een koffer in te checken, dan is het tarief per 22 maart 35 euro per enkele reis.

Voor Flying Blue-leden die de Platinum, Gold of Silver-status hebben, blijft gelden dat zij ook een tweede stuk ruimbagage gratis mogen inchecken.

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Records voor de hotelmarkt

Records voor de hotelmarkt

10/09/2019

De Nederlandse hotelmarkt heeft het afgelopen jaar ‘een absolute piek’ bereikt. Dit zegt Horwath HTL in een vandaag verschenen rapport. De bezettingsgraden, gemiddelde kamerprijzen en omzetten zijn volgens de consultancy…

Ten Brink verlaat Transavia

Ten Brink verlaat Transavia

09/09/2019

De CEO van Transavia, Mattijs ten Brink, stapt deze maand over naar de Sunweb Group, waar hij dezelfde functie zal vervullen. Dit heeft de dochtermaatschappij van KLM vandaag bekendgemaakt. Ten…

Staking legt heel BA plat

Staking legt heel BA plat

09/09/2019

British Airways heeft voor vandaag en morgen vrijwel alle vluchten geannuleerd vanwege een pilotenstaking, de eerste in de geschiedenis van het bedrijf. Naar schatting 1.700 vluchten, vooral van en naar…