Home / Luchtvaart / KLM verhoogt koffertoeslag

KLM verhoogt koffertoeslag

KLM verhoogt koffertoeslag

Met ingang van 22 maart verhoogt KLM de koffertoeslag voor ruimbagage op Europese bestemmingen van 20 euro naar 25 euro. De toeslag geldt per koffer per enkele reis. Dit bevestigt Harm Kreulen, KLM directeur Nederland, tegenover Zakenreis.

Passagiers met een business class- of een full economy-ticket en leden van KLM’s frequent flyer programma Flying Blue die de status Platinum, Gold of Silver hebben, zijn gevrijwaard van de koffertoeslag op ruimbagage. De Ivory-leden, het laagste spaarniveau van Flying Blue, moeten voortaan 15 euro betalen.

“Voorheen kregen de Ivories 50 procent korting,” zegt Kreulen. “Dat zou nu dus 50 procent van 25 euro worden, oftewel 12,5 euro. Dat is wat onhandig. Duidelijker is gewoon een vaste korting van 10 euro en geen percentage meer.”

De toeslag van 25 euro geldt voor ruimbagage die van tevoren online wordt ingecheckt. Als je pas op de luchthaven besluit een koffer in te checken, dan is het tarief per 22 maart 35 euro per enkele reis.

Voor Flying Blue-leden die de Platinum, Gold of Silver-status hebben, blijft gelden dat zij ook een tweede stuk ruimbagage gratis mogen inchecken.

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM koopt Jet Airways uit

KLM koopt Jet Airways uit

17/01/2020

Jet Airways wil haar activiteiten en bezittingen op Schiphol verkopen aan KLM. Het gaat onder meer om kantoorruimte, een Boeing 777-300ER en marketing van de failliete Indiase carrier. KLM aast…

APG bestaat vijftig jaar

APG bestaat vijftig jaar

16/01/2020

APG Air Agencies viert deze maand haar 50-jarig bestaan. APG is een mondiale organisatie van general sales agents voor airlines. Van de ongeveer duizend maatschappijen die er bestaan, zijn 170…

AA zet Boeing 787 in ex AMS

AA zet Boeing 787 in ex AMS

16/01/2020

American Airlines is begonnen met het inzetten van de Boeing 787-8 Dreamliner van Amsterdam naar de hub in Philadelphia (PHL). De introductie betekent een toename van de capaciteit met ruim…