Home / Luchtvaart / KLM verder op weg naar grootste Embraer-vloot

KLM verder op weg naar grootste Embraer-vloot

KLM verder op weg naar grootste Embraer-vloot

KLM Cityhopper neemt deze week haar 29e en 30e Embraer 190’s in ontvangst. Zaterdag wordt voorlopig het laatste toestel van dit type aan de vloot toegevoegd. Vanaf maart volgend jaar wordt de Embraer-vloot van KLM Cityhopper aangevuld met vijftien Embraer 175’s. “Hiermee start KLM Cityhopper een nieuwe fase van haar vlootvernieuwing,” aldus KLM.

“Wij zijn verheugd met de continue vlootmodernisering ten behoeve van onze groei en netwerkontwikkeling,” zegt Boet Kreiken, de managing director van KLM Cityhopper. “Met deze verregaande modernisering beden wij onze passagiers een eenduidig product waarbij kwaliteit en comfort voorop staan en verlagen we ook onze kosten per eenheid.”

Met de vervanging van de Fokker 70 door de Embraer 175 en 190, bestaat de totale vloot van KLM Cityhopper uiterlijk in 2018 uit dertig Embraer 190’s en vijftien 175’s. “KLM heeft daarmee de grootste Embaer-vloot in Europa,” aldus KLM. Cityhopper voert vanaf Schiphol meer dan 100.000 vluchten per jaar uit naar 54 Europese bestemmingen, dat worden er volgend jaar 58.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…