Home / Luchtvaart / KLM terug op kwart vluchten

KLM terug op kwart vluchten

KLM terug op kwart vluchten

KLM bouwt in juli het netwerk verder op. In vergelijking met een jaar geleden zal rond een kwart van het aantal vluchten weer worden uitgevoerd, het grootste deel van de operatie blijft stilliggen. Hoe hoog de vraag naar tickets is, wil KLM niet zeggen.

KLM plant in juli weer 78 procent van het oorspronkelijke aantal bestemmingen te zullen aanvliegen, maar de frequentie is veel lager dan voorheen, waardoor het aantal uitgevoerde vluchten neerkomt op 25 tot 30 procent.

Het  geplande Europese KLM-netwerk in de maand juli omvat 73 bestemmingen – vorige maand het 30 bestemmingen en in juni moet het groeien naar 45. Intercontinentaal denkt KLM in juni op 51 bestemmingen te zullen zitten, maar hier zit een vertekening in: de helft van de vluchten betreft alleen vracht, vervoerd met passagiersvliegtuigen. “Zodra autoriteiten de reisbeperkingen versoepelen, zal KLM waar mogelijk deze bestemmingen ook openzetten voor ticketverkoop,” zegt de airline in een verklaring.

KLM doet geen mededeling over de aangeboden capaciteit, uitgedrukt in beschikbare stoelen of stoelkilometers (ASK) voor de komende maanden en geeft evenmin informatie over de vraag naar tickets. Eerder gaf de airline wel aan in Europa hoofdzakelijk vliegtuigen van KLM Cityhopper in te zetten, van het type Embraer in te zetten, de kleinste uit de vloot. Hierdoor is de aangeboden capaciteit een stuk lager dan voorheen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…