Home / Luchtvaart / KLM stopt vluchten op China

KLM stopt vluchten op China

KLM stopt vluchten op China

KLM heeft zich tijdelijk teruggetrokken van de Chinese markt, nadat de autoriteiten de testvereisten voor de crew donderdagmiddag opeens hadden aangescherpt. Dit bevestigt de airline aan Zakenreis. Passagiersvlucht KL 831 van KLM via Seoul naar Hangzhou en de vrachtvlucht naar Shanghai zijn op het laatste moment geannuleerd.

China staat op de lijst met ‘Veilige landen’ van de Nederlandse overheid, waardoor er tot nu toe geen antigeen(snel)test noodzakelijk was. KLM zegt dat de Chinese autoriteiten het testregime op corona voor de bemanning opeens hebben aangescherpt. Door de nieuwe restricties moet elk crewlid nu op vluchten naar China worden getest op corona, binnen twee dagen voorafgaand aan vertrek. Ook crew die in transit is moet hieraan voldoen. Het was voor KLM onmogelijk dit à la minute te organiseren. Daarom zijn alle KLM-vluchten naar Beijing, Shanghai, Hangzhou en Chengu in ieder geval tot en met maandag geannuleerd.

KLM bleef de afgelopen maanden vliegen naar de Volksrepubliek, ondanks alle restricties door de corona-pandemie en het negatieve reisadvies vanuit Nederland. Toon Balm, de general manager Greater China van Air France-KLM, zegt in de januari/februari editie van Zakenreis magazine dat er nog steeds vraag is naar tickets van werknemers van Chinese bedrijven in de scheepvaart, infrastructuur en technologie. De bezettingsgraad van de vluchten noemt hij “relatief laag.”

Vooral het vrachtvervoer vanuit China is “van groot belang” aldus Balm. Ook ‘cargo-in-cabin’ is steeds doorgegaan: vracht die op stoelen wordt gezet, in plaats van passagiers. Maar zowel het vervoer van passagiers als vracht is nu tot staan gekomen. Hoe lang de situatie precies zal duren, is onbekend.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Knorretje helpt Schiphol

Knorretje helpt Schiphol

25/09/2021

Schiphol zet ‘diervriendelijk’ geteelde varkens in, die op afgeschermd land tussen twee banen oogstresten opeten, waardoor vogels mogelijk zullen wegblijven. Het gaat om een proef. De luchthaven werkt in het…

TMC Lola opgedoekt

TMC Lola opgedoekt

23/09/2021

Lola, een Amerikaanse TMC die in 2015 werd opgericht, heeft de stekker uit de eigen operatie getrokken. De corporate klanten zijn inmiddels ondergebracht bij partner Amex GBT. Officieel spreekt Lola…