Home / Luchtvaart / KLM stelt Braziliaanse chef aan voor economy en business maaltijden

KLM stelt Braziliaanse chef aan voor economy en business maaltijden

KLM stelt Braziliaanse chef aan voor economy en business maaltijden

Op vluchten van Brazilië naar Amsterdam serveert KLM vanaf nu maaltijden die zijn bedacht door de Braziliaanse topchef Rodrigo Oliveira. Opvallend is dat Oliveira zowel voor business class-reizigers als voor economy class-passagiers gerechten heeft ontwikkeld.

KLM werkt al jaren met sterrenkoks in de World Business Class. Op dit moment is Sergio Herman van het nieuwe restaurant The Jane in Antwerpen verantwoordelijk voor de catering aan boord van KLM’s zakenklasse. Om te onderstrepen dat Brazilië een groeimarkt is voor KLM, onder andere door de samenwerking met de Braziliaanse low-cost carrier GOL, is besloten om voor die markt een aparte chef aan te stellen. Het betreft een lange-termijnsamenwerking, aldus KLM. Brazilië is dit jaar het toneel van het wereldkampioenschap voetbal en organiseert in 2016 de Olympische Spelen.

Oliveira is de chef en eigenaar van restaurant Mocotó in São Paulo. Hij werkt het liefst met streekproducten, wat past bij KLM’s streven naar duurzame catering.

KLM vliegt vanaf Rio de Janeiro en São Paulo naar Schiphol.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…