Home / Luchtvaart / KLM staakt vanaf maandag alle verbindingen naar China

KLM staakt vanaf maandag alle verbindingen naar China

KLM staakt vanaf maandag alle verbindingen naar China

KLM staakt na komende zondag alle vluchten op China in verband met de uitbraak van het coronavirus. Dit heeft de airline donderdag bekendgemaakt. KLM reageert hiermee op een bulletin van de WHO die de situatie in China ‘zeer ernstig’ noemt.

KLM onderhield tot voor kort verbindingen naar vijf Chinese steden: Beijing, Shanghai, Huangzhou, Chengdu en Xiamen. De afgelopen dagen sneed KLM al in de dienstregeling, in reactie op de scherp dalende vraag naar tickets. Alleen Beijing en Shanghai bleven nog over. Vanaf 3 februari zullen ook deze steden niet meer door KLM worden bediend.

‘De vluchten vertrekkende vanaf Amsterdam op zondag 2 februari staan vooralsnog gepland om zoveel mogelijk klanten de gelegenheid te geven om vanuit Beijing en Shanghai naar Amsterdam terug te reizen,’ aldus KLM in een verklaring.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO vergadert donderdag over de vraag of er sprake is van een internationale noodsituatie. Tot nu toe zijn ruim 7.000 besmet met het virus, dat ontstond in de Chinese stad Wuhan. 170 mensen zijn eraan overleden.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…