Home / Luchtvaart / KLM serveert kleine appel op weg naar de grote appel

KLM serveert kleine appel op weg naar de grote appel

KLM serveert kleine appel op weg naar de grote appel

Pardon, heeft de kok net een Granny Smith-appel afgekloven en krijgt de passagier nu het klokhuis? Daar lijkt het toetje op dat topchef Richard van Oostenbrugge opdient onder de naam The Big Apple, in de business class tijdens een KLM-vlucht van Amsterdam naar New York deze week.

Maar wat je ziet is niet wat je krijgt: onder de doorzichtige stolp van geblazen suiker, zit een ‘klokhuis’ gemaakt van ijs, met een groene-appelsmaak. De pitjes en het steeltje zijn van chocolade. Voor het oog een verrukking en ook voor de smaakpapillen.

De maaltijden in de business class van KLM, op vluchten vanuit Amsterdam, zijn vanaf 26 oktober tot 22 januari samengesteld door Van Oostenbrugge, de chef van het Amsterdamse restaurant Bord’Eau, met twee Michelinsterren.

Oostenbrugge vloog deze week mee om het een en ander uit te proberen in de lucht. The Big Apple blijft niet op het menu staan. “Het is veel te kwetsbaar om in grote hoeveelheden te maken en mee de lucht in te nemen”, zegt Van Oostenbrugge.

Maar er blijven genoeg lekkere en gezonde dingen over. “Ik let bij de samenstelling heel sterk op de calorieën. In de lucht kun je beter lichte maaltijden serveren, met niet te veel koolhydraten,” aldus van Oostenbrugge.

Foto: Natascha Libbert

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…