Home / Luchtvaart / KLM-passagier moet betalen voor koffer binnen Europa

KLM-passagier moet betalen voor koffer binnen Europa

KLM-passagier moet betalen voor koffer binnen Europa

KLM introduceert met ingang van 22 april a.s. een koffertoeslag op vluchten binnen Europa. Wie een koffer wil inchecken, betaalt daarvoor online 15 euro per enkele reis. Inchecken op de luchthaven kost het dubbele.

De toeslag geldt voor passagiers met een economy class-ticket naar alle Europese bestemmingen van KLM, met uitzondering van full flexible en corporate contracttarieven. Wie lid is of wordt van het loyaliteitsprogramma Flying Blue, mag kosteloos een koffer inchecken, ongeacht het spaarniveau. “Op die manier willen we trouwe klanten belonen en nieuwe leden werven,” aldus Pieter Bootsma, executive vice-president Network & Revenue Management bij KLM. “We hopen hierdoor 400.000 nieuwe Flying Blue-deelnemers te verwelkomen in Nederland, zodat het totale aantal naar 1,2 miljoen groeit.”

Om de pijn te verzachten heeft KLM het instaptarief voor 15 Europese bestemmingen verlaagd naar 99 euro retour (inclusief taks en toeslagen). Hiermee komt het totale aantal ’99 euro’-bestemmingen op meer dan dertig. Het gehele Europese KLM-netwerk telt 64 bestemmingen.

De koffertoeslag wordt geheven op boekingen die vanaf 22 april a.s. worden gemaakt.

 

Lees meer over het nieuwe initiatief van KLM in de komende ZAKENREIS.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Vijftig A350’s voor Emirates 

Vijftig A350’s voor Emirates 

19/11/2019

Emirates heeft haar totale order bij Airbus voor widebodies verlaagd naar vijftig, allemaal A350’s. De eerdere bestelling bestond uit zeventig toestellen: dertig A350’s en veertig A330neo’s. Hierdoor is de waarde…

EasyJet is nu klimaatneutraal

EasyJet is nu klimaatneutraal

19/11/2019

EasyJet compenseert voortaan namens al haar klanten de uitstoot van CO2. ‘En dit is nog maar het begin,’ zegt Andrea Caulfield-Smith van de airline tegen Zakenreis tijdens de GBTA-conferentie in…

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

Londen-Sydney in 19 uur en 19 minuten

17/11/2019

Van Londen naar Sydney in één keer. Volgens de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas wordt dat over drie jaar werkelijkheid, als tenminste een proefvlucht half november de economische en fysieke haalbaarheid aantoont….

City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….