Home / Luchtvaart / KLM-passagier moet betalen voor koffer binnen Europa

KLM-passagier moet betalen voor koffer binnen Europa

KLM-passagier moet betalen voor koffer binnen Europa

KLM introduceert met ingang van 22 april a.s. een koffertoeslag op vluchten binnen Europa. Wie een koffer wil inchecken, betaalt daarvoor online 15 euro per enkele reis. Inchecken op de luchthaven kost het dubbele.

De toeslag geldt voor passagiers met een economy class-ticket naar alle Europese bestemmingen van KLM, met uitzondering van full flexible en corporate contracttarieven. Wie lid is of wordt van het loyaliteitsprogramma Flying Blue, mag kosteloos een koffer inchecken, ongeacht het spaarniveau. “Op die manier willen we trouwe klanten belonen en nieuwe leden werven,” aldus Pieter Bootsma, executive vice-president Network & Revenue Management bij KLM. “We hopen hierdoor 400.000 nieuwe Flying Blue-deelnemers te verwelkomen in Nederland, zodat het totale aantal naar 1,2 miljoen groeit.”

Om de pijn te verzachten heeft KLM het instaptarief voor 15 Europese bestemmingen verlaagd naar 99 euro retour (inclusief taks en toeslagen). Hiermee komt het totale aantal ’99 euro’-bestemmingen op meer dan dertig. Het gehele Europese KLM-netwerk telt 64 bestemmingen.

De koffertoeslag wordt geheven op boekingen die vanaf 22 april a.s. worden gemaakt.

 

Lees meer over het nieuwe initiatief van KLM in de komende ZAKENREIS.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Peter Bellew naar easyJet

Peter Bellew naar easyJet

19/07/2019

Peter Bellew verruilt zijn positie van Chief Operating Officer bij Ryanair voor dezelfde functie bij easyJet. Dit heeft de Britse prijsvechter bekendgemaakt, samen met ‘robuuste’ resultaten over het derde kwartaal….

Transavia in zee met Bit

Transavia in zee met Bit

19/07/2019

Transavia is samenwerking aangegaan met Bit, een onderzoeksorganisatie in Amsterdam, gericht op technische innovaties die de luchtvaart zouden kunnen verduurzamen. De dochtermaatschappij van KLM zegt in een verklaring dat Bit,…