Home / Luchtvaart / KLM-partner Copa koopt 61 Boeing 737 MAX’s

KLM-partner Copa koopt 61 Boeing 737 MAX’s

KLM-partner Copa koopt 61 Boeing 737 MAX’s

Het Panamese Copa Airlines heeft vrijdag bekendgemaakt 61 Boeing 737 MAX’s te kopen ter waarde van 6,6 miljard dollar. De deal werd bekendgemaakt tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Obama aan Panama.

De overeenkomst is de grootste in waarde ooit tussen een Panamees en een Amerikaans bedrijf. Copa Airlines is een belangrijke regionale speler in Midden- en Zuid-Amerika. De maatschappij beschikt nu over een vloot van  72 Boeing 737’s (-700’s en ‘800’s) en 26 Embraer 190’s. Hoewel Copa lid is van Star Alliance heeft het nauwe banden met KLM dat behoort tot een andere alliantie, SkyTeam. KLM is de enige Europese carrier die een uitgebreide overeenkomst voor codeshares heeft met Copa via de hubs in Panama City en op Schiphol. Topman Pieter Elbers was vorige week nog in Panama om mogelijke uitbreiding van de samenwerking te bespreken.

Intussen liggen er door Obama’s aanwezigheid in Panama nieuwe openingen voor de luchtvaart in de regio in het verschiet. De Amerikaanse president is er om deel te nemen aan de Summit of the Americas, een topontmoeting van regeringsleiders uit alle landen van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, die sinds 1994 zes keer eerder is gehouden. Voor het eerst zal ook de president van Cuba, Raúl Castro, hierbij aanwezig zijn. Naar verwachting zullen Obama en Castro normalisering van de betrekkingen tussen beide landen aankondigen. Dit zal ook betekenen dat een heel land, Cuba, na ruim vijftig jaar van isolement, open zal gaan voor de internationale luchtvaart.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
8 november is de dag

8 november is de dag

18/10/2021

De Amerikaanse regering van president Biden heeft de dag bekendgemaakt dat de grenzen weer open zullen gaan voor iedereen die is gevaccineerd: over drie weken vanaf nu. En het lijkt…

Air Belgium breidt uit

Air Belgium breidt uit

14/10/2021

Air Belgium is donderdag begonnen vluchten uit te voeren naar Mauritius vanaf Brussels Airport, twee keer per week, met een nieuwe Airbus A330neo. Eerder nam de Belgische carrier Curaçao al…