Home / Luchtvaart / KLM: onrust in Hongkong kan leiden tot annuleringen

KLM: onrust in Hongkong kan leiden tot annuleringen

KLM: onrust in Hongkong kan leiden tot annuleringen

KLM houdt er rekening mee dat niet alle vluchten naar Hongkong de komende tijd doorgang kunnen vinden als gevolg van de aanhoudende onrust in de stad.

KLM voert een dagelijkse vlucht uit naar Hongkong, maar waarschuwt nu dat de ongeregeldheden in de Chinese stad ertoe kunnen leiden dat vluchten moeten worden geannuleerd. Hoewel KLM geen cijfers over de bezettingsgraad geeft, is op basis van statistieken van de luchthaven van Hongkong bekend dat de passagiersaantallen naar en van de stad de afgelopen maanden fors zijn teruggelopen.

Hongkong is al jaren een belangrijke bestemming, zowel voor zakelijk verkeer als leisure. De afgelopen tijd is het evenwel zeer onrustig in de stad. Een deel van de inwoners protesteert regelmatig tegen wat zij zien als een te grote invloed van  de centrale regering in Beijing.

De voormalige Britse kroonkolonie Hongkong is sinds 1997 deel van China, maar mag tot 2047 een autonome status behouden. De demonstranten vinden dat China morrelt aan die status aparte. Regelmatig – vooral in de weekeinden – gaan ze de straat op. Daarbij gaat het er vaak hard aan toe: de betogers belagen de politie, die met harde hand terugslaat.

In augustus was de luchthaven van Hongkong enige tijd een van de locaties waar de demonstranten actie voerden. De politie heeft de toegang daarna afgesloten, waardoor het luchtverkeer doorgang kan vinden.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
ACI steunt plannen Brussel

ACI steunt plannen Brussel

12/12/2019

ACI Europe heeft haar steun uitgesproken voor de Green Deal, het plan van de Europese Commissie voor een ‘vergroening’ van de Unie. De organisatie van luchthavens noemt het een plicht…

BCD: groen dé kleur in 2020

BCD: groen dé kleur in 2020

12/12/2019

BCD Travel voorspelt dat in 2020 groen, in overdrachtelijke zin, de belangrijkste kleur wordt voor zakenreizen. In het rapport How to Travel Beyond 2020 identificeert BCD de trends. “We reizen…