Home / Luchtvaart / KLM naar Mumbai

KLM naar Mumbai

KLM naar Mumbai

KLM vliegt vanaf het winterseizoen 2017 direct tussen Amsterdam en Mumbai, na Delhi de grootste metropool van India. Mumbai is tevens de hub van KLM’s codeshare-partner Jet Airways, met een netwerk van aansluitende verbindingen. Het is 16 jaar geleden dat KLM rechtstreekse vluchten met Mumbai onderhield.

Met ingang van 29 oktober zal KLM drie vluchten per week uitvoeren naar Mumbai, die – vooralsnog – niet in codeshare met Jet zijn. Hiervoor moet eerst nog goedkeuring worden verkregen van de Indiase luchtvaartautoriteiten. De dagelijkse vlucht van Jet naar de stad blijft ook bestaan, wel in codeshare met KLM. Passagiers met KLM zullen zo de keus hebben uit tien wekelijkse vluchten naar Mumbai.

Op de route zet KLM een Boeing 787-9 Dreamliner in, die voorzien is van 30 World Business Class -stoelen, 45 Economy Comfort-stoelen en 219 Economy Class-stoelen. Op de luchthaven van Mumbai kunnen passagiers overstappen op vluchten van Jet Airways naar andere steden in India, zoals Hyderabad, Ahmedabad, Chennai en Pune. Jet Airways en KLM vliegen ook allebei op Delhi, terwijl Jet de komende winter Bengaluru (Bangalore) als directe verbinding toevoegt.

Mumbai is het economische centrum van India. De metropool in de westelijk gelegen provincie Maharashtra telt 22 miljoen inwoners. De hoofdstad Delhi (National Capital Territory), provincie Uttar Pradesh heeft 26 miljoen inwoners.

Schiphol
Schiphol is sinds maart 2016 de Europese hub van Jet Airways, met dertig doorverbindingen via KLM in Europa en 28 bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada via KLM en Delta Air Lines. Jet heeft vanaf Schiphol ook een verbinding naar Toronto, maar deze valt niet onder de codeshare.

Het gaat goed met de Indiase operatie van KLM en Jet Airways. Sinds januari dit jaar heeft Jet daarom de capaciteit verhoogd door de Airbus A330 op alle bestaande routes te vervangen door de grotere Boeing 777-300ER.

Pieter Elbers, de CEO van KLM zegt in een verklaring: “KLM’s netwerk in India is aanzienlijk gegroeid sinds onze intensieve samenwerking met Jet Airways. Met een directe vlucht naar Mumbai, het economische hart van India, biedt KLM haar klanten nog betere toegang tot 48 bestemmingen in India, alsmede bestemmingen in de omliggende landen en de rest van Azië.”

Air France-KLM en Jet Airways willen hun samenwerkingsverband verdiepen en werken aan een joint venture. Daarbij zijn ook Delta Air Lines en Virgin Atlantic betrokken. Het is de eerste keer dat er in India een dergelijke commerciële samenwerking tussen airlines wordt opgezet.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
KLM: mondkapjes naar China

KLM: mondkapjes naar China

27/01/2020

KLM voorziet de crew op vluchten naar China sinds enkele dagen van mondkapjes, in verband met het daar heersende coronavirus. Dit zegt een woordvoerder tegen Zakenreis. Het dragen van de…

Eerste vlucht Boeing 777-9

Eerste vlucht Boeing 777-9

27/01/2020

Een Boeing 777-9 heeft zondag een eerste testvlucht afgelegd, nabij Seattle. De Amerikaanse fabrikant, die de vlucht van het nieuwe vliegtuig enkele malen uitstelde, zegt ‘tevreden’ te zijn over de…

Accor doet plastic in de ban

Accor doet plastic in de ban

24/01/2020

Accor wil binnen drie jaar alle plastic wegwerpartikelen voor de eigen hotelgasten verbannen en vervangen door duurzaam materiaal. De hotelgroep sluit hiermee aan bij het Global Plastics Initiative van de…