Home / Luchtvaart / KLM naar Miami en Colombo

KLM naar Miami en Colombo

KLM naar Miami en Colombo

KLM gaat komende winter vluchten uitvoeren naar Miami in Florida en Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Dit zegt KLM-topman Pieter Elbers in een interview in de mei-editie van Zakenreis.

KLM zal gedurende het gehele winterseizoen drie keer per week naar Miami vliegen: op dinsdag, donderdag en zondag. De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A330-200 met 30 stoelen in business class en 213 stoelen in economy class.

Daarnaast zal KLM twee keer per week vluchten aanbieden naar Colombo, met vertrek op maandag en vrijdag vanaf Schiphol, en op dinsdag en zaterdag uit Colombo. Op deze route wordt de Boeing 787 Dreamliner ingezet, met dertig stoelen in business class en 264 stoelen in economy class.

KLM heeft eerder op Miami gevlogen, van maart 2010 tot maart 2012. Wegens tegenvallende resultaten werd de vlucht gestaakt en werd Miami alleen nog via partner Delta Air Lines aangeboden, met een overstap in Atlanta. Ook in Colombo is KLM geen onbekende, deze vluchten werden in april 1997 gestaakt.

KLM heeft deze zomer al een groot aantal nieuwe bestemmingen geopend: zeven in Europa en twee intercontinentale (Salt Lake City in de VS en Astana in Kazachstan).

Ook in India wordt gekeken naar uitbreiding van het netwerk. Dankzij de samenwerking met de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways die sinds eind maart van kracht is, kan KLM haar passagiers toegang tot het netwerk van Jet Airways bieden in India, SAARC (Bangladesh, Bhutan, India, de Malediven, Nepal, Pakistan en Sri Lanka) en de ASEAN-regio.

“Als we nog een maand verder zijn, zullen we samen kijken naar mogelijke vervolgstappen,” zegt KLM-baas Pieter Elbers. “Ik verwacht dat we de codeshare snel zullen uitbreiden met meer binnenlandse bestemmingen in India. Naresh Goyal, de topman van Jet Airways, heeft aangegeven dat hij voor de full pregnancy wil gaan; wij zijn vastbesloten om van onze samenwerking een succes te maken. Ik denk ook zeker dat er op termijn ruimte kan worden gecreëerd om vanaf Amsterdam naar meer bestemmingen in India non-stop te vliegen, zoals Bangalore of Hyderabad.”

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Delta test coronavrije vlucht

Delta test coronavrije vlucht

26/11/2020

Delta Air Lines wil vanaf 19 december tussen Atlanta en Rome passagiers en bemanning testen vóór hun vlucht. Amerikanen die om essentiële redenen moeten reizen, hoeven dan na aankomst niet…

Nieuwe bestuursleden NATM

Nieuwe bestuursleden NATM

26/11/2020

De Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) heeft woensdag, tijdens haar algemene ledenvergadering en vooruitlopend op de bestuurswisseling in april 2021, twee nieuwe bestuursleden gekozen. Om de continuïteit van het…

IATA-top 2021 in Boston

IATA-top 2021 in Boston

25/11/2020

IATA houdt in juni 2021 haar jaarvergadering in Boston, Massachusetts, met JetBlue als ‘host.’ Of het om een live top zal gaan of een virtuele, zoals dit jaar, is afhankelijk…