Home / Luchtvaart / KLM naar Mauritius

KLM naar Mauritius

KLM naar Mauritius

KLM gaat vanaf 30 oktober 2017 naar Mauritius vliegen. De vluchten worden uitgevoerd in samenwerking met Air Mauritius.

In de winter zijn er drie vluchten per week, die worden uitgevoerd met een Boeing 787-9 van KLM. Met ingang van 30 oktober vertrekt vlucht KL501 op maandag, donderdag en zaterdag om 17:20 uur (lokale tijd) uit Amsterdam en landt de volgende dag om 07:35 uur op Mauritius (lokale tijd). De terugvlucht vertrekt om 09:45 uur van Mauritius en landt om 18:35 uur weer op Schiphol.

In de zomerdienst – vanaf 26 maart 2018 – zijn er twee vluchten per week, op maandag en vrijdag. Vanaf dan worden de vluchten uitgevoerd met een Airbus A340 van Air Mauritius. In augustus en oktober wordt ook een derde wekelijkse vlucht toegevoegd, met vertrek op woensdag. Air Mauritius is al jaren een strategische partner van Air France.

“Mauritius is een mooie toevoeging aan het netwerk van KLM. De bestemming stond al een tijd op ons verlanglijstje, dus ik ben blij dat we nu, samen met onze nieuwe partner Air Mauritius, het hele jaar door vluchten naar dit prachtige eiland kunnen bieden,” zegt KLM-topman Pieter Elbers.

“Met de toevoeging van de route Amsterdam-Mauritius benadrukken we ons doel om ons niet alleen verder te ontwikkelen op de Nederlandse markt, maar ook in de rest van Europa. Na de bestaande hub in Parijs versterkt deze hub in Amsterdam nu onze jarenlange samenwerking met Air France-KLM. Door gebruik te maken van deze twee belangrijke Europese knooppunten kunnen we het aanbod voor onze passagiers vergroten,” aldus Raja Buton, Officer in Charge bij Air Mauritius

Vernoemd naar prins Maurits
Mauritius is een vulkanisch eiland in de Indische Oceaan, dat wordt gerekend tot de Afrikaanse landen. Het ligt circa 855 km ten oosten van Madagaskar en circa 1800 km ten oosten van het vasteland van Afrika. De hoofdstad (en tevens de grootste stad) is Port Louis. Mauritius werd aangedaan door VOC-schepen en was van 1638 tot 1658 en van 1664 tot 1710 bezet door de Nederlanders. Op 17 september 1598, nog voor de oprichting van de VOC, werd het eiland bezocht door Wybrand van Warwijck. Hij heeft het eiland vernoemd naar prins Maurits. De Nederlanders hebben de twijfelachtige eer de laatste dodo’s van het eiland te hebben opgegeten – grote loopvogels die makkelijk te vangen waren. Mauritius staat met name bekend om zijn azuurblauwe zee en witte stranden.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Qatar voert ‘face shield’ in

Qatar voert ‘face shield’ in

03/07/2020

Passagiers in economy class bij Qatar Airways moeten voortaan een doorzichtig gezichtsschild dragen, bovenop een chirurgisch mondkapje. In business class is dit niet verplicht. De carrier verstrekt beide items aan…

Twee nieuwe hotels van Accor

Twee nieuwe hotels van Accor

02/07/2020

Accor bouwt in Amsterdam twee nieuwe hotels van de merken Mercure en Tribe. De hotels komen in twee torens op ‘Gare du Nord,’ een gebied in ontwikkeling naast metrostation Noord….

Premier: racisme bij KLM 

Premier: racisme bij KLM 

02/07/2020

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer hard uitgehaald naar KLM over een vermeend incident dat hij ‘racistisch en revolting’ noemde. In een reactie tegen Zakenreis zegt KLM ‘geschrokken’ te…